Bombalı saldırı soruşturulsun!

HDP'den Diyarbakır saldırısıyla ilgili açıklama: Saldırıya ilişkin tüm gerçekler açığa çıkarılmalı

Haberler 06.11.2016 - 11:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-HDP Genel Merkezinden önceki gün Diyarbakrda çevik Kuvvet ube Müdürlüü binasna bomba yüklü araçla düzenlenen saldryla ilgili yaplan açklamada, Daha ykc olmas planland açk olan ancak amacna ulaamam bu bombal saldrya ilikin tüm gerçekler aça çkarlmaldr denildi.

SALDIRIDA DAE DDASI

HDP Basn Bürosundan yaplan açklamada, Diyarbakrdaki saldrnn DEA (ID) tarafndan gerçekletirildii de belirtildi. HDP Genel Merkezinin saldrya ilikin yazl açklamas, öyle:

E BAKANLAR ORDAYDI

IDin önceki gün sabah saat 08:00 sularnda saldr düzenledii yer daha önce polis okulu olan, ancak on yldan fazladr Diyarbakr Emniyet Müdürlüünün ek hizmet binas olarak kullanlan, merkez Balar ilçesinde bulunan, içinde çevik Kuvvet ube Müdürlüünün de yer ald bir kaç binadan oluan bir komplekstir. Evlerinden alnarak Diyarbakra getirilen E Genel Bakanlarmz Figen Yüksekda ve Selahattin Demirta ile milletvekillerimiz Gülser Yldrm, Nursel Aydoan, Srr Süreyya Önder ve Ziya Pirin mahkemeye çkarlmadan önce burada bekletilmilerdir. Bu komplekste yer alan spor salonunda da, daha önce alnan Diyarbakr ve ilçelerinin HDP ve DBPli il-ilçe ebakanlar ve üyeleri tutulmaktadr. Hatrlanaca üzere bu kiilerle ilgili Demirta 19 Ekim 2016da, Diyarbakr il binamzda bir basn toplants düzenlemiti.

çÜNGÜ LçE BAKANI

Nitekim meydana gelen saldr sonucu, burada tutulan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) çüngü lçe Ebakan Recai Altay da yaamn yitirmitir. Sabah 08:00de meydana gelen saldrdan yaklak iki saat kadar önce, E Genel Bakanmz Selahattin Demirta ve Diyarbakr milletvekilimiz Ziya Pir mahkemeye götürülmek üzere oradan birlikte çkarlmtr.Bombal saldr olduu srada, söz konusu komplekste E Genel Bakanmz Figen Yüksekda ve Ankara milletvekilimiz Srr Süreyya Önder tutuluyordu. Basna yansd üzere bomba yüklü minibüs, yolda bir ticari taksiyle çarpmtr.

MNBÜS KAZA YAPINCA

Minibüs durmayp yoluna devam edince, taksi onu kovalayp yolunu kesmitir. Aracndan inen taksi oförü minibüste bomba olduunu görünce Bomba var diye bararak kaçm, tank anlatmlarna göre patlama da bu esnada olmutur. Yani bomba yüklü minibüs hedefine ulaamadan patlamtr.

GERçEKLER ORTAYA çIKARILSIN

ayet taksi ile minibüs çarpmas olmasa, bombal minibüs hedefine ulaacakt. Bütün bu gerçekleri bilmesine ramen Diyarbakr Valilii failler ile ilgili kamuoyunu yanltc, açkça yalan beyanda bulunmaktadr. Bir takm medya organlar da, IDin bu saldrs üzerinden partimizi ve alnan e genel bakanlarmz ile milletvekillerimizi hedef göstermeye devam etmektedir. Daha ykc olmas planland açk olan ancak amacna ulaamam bu bombal saldrya ilikin tüm gerçekler aça çkarlmaldr.

Ana Sayfaya Git