Bombalı Tuzak!

Bismil-Diyarbakır karayolunda askeri araçların geçişi sırasında, PKK'lı teröristlerce daha önceden yola yerleştirilen el yapımı patlayıcı infilak ettirildi. Patlamayla yol kenarına devrilen zırhlı araçları kullanan iki sivil işçi şehit oldu.

Haberler 30.08.2017 - 09:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Alnan bilgiye göre, hain saldr Diyarbakr-Batman karayolundaki çnar lçesine bal krsal kesimindeki Baakl Mahallesi yaknlarnda dün saat 12.30 sralarnda meydana geldi. Ankaradan Siirte götürülmek istenen 2 zrhl askeri aracn geçii srasnda PKKllarn daha önce yola yerletirdii el yapm patlaycy infilak ettirmesi sonucu zrhl araçlar yol kenarna devrildi.

YOLA DÖENEN EL YAPIMI PATLAYICI

Patlamann ardndan bölgeye hava ambulans dahil olmak üzere çok sayda ambulans sevk edildi. lk bilgilere göre patlamada, askeri zrhl araçlar kullanan ve yüklenici firmann elemanlar olduu belirtilen Mehmet Gürses (55) ve Mustafa Ylmaz (55) adl siviller ehit oldu. Patlamann etkisiyle patlama noktasnda 3 metre derinliinde çukur oluurken, saldr nedeniyle Diyarbakr- Batman karayolu trafie kapatld.

OLAY YERNDE KNC BOMBA DÜZENE

Patlamann meydana geldii yerde incelemler yapan bomba imha uzmanlar, 2 sivilin ehit olduu devrilen araçlarn 5 metre yaknnda ikinci bir patlayc düzenei buldu. Güvenlik güçleri, düzenein bulunduu yere güvenlik eridi çekerek sivil ve resmi görevlileri oradan uzaklatrd. Ardndan bomba imha ekipleri, patlaycy etkisiz hale getirmek için çalma balatt.

EHTLERN BABA OCAKLARINDA YAS

Türk Telekomdan emekli olduktan sonra araç firmasnda çalmaya balayan Pozant lçesine bal Alpu Mahallesinde oturan Mustafa Ylmazn ac haberini ei Nurgül Ylmaza Pozant Kaymakam Taner Tengir ile dier yetkililer bildirdi. 2 çocuk babas olan Mustafa Yldzn ehit haberini alan yaknlar yasa bouldu. Yldzn yarn Pozant lçesinin Alpu Mahallesinde topraa verilecei bildirildi.

EHTLERE CENAZE TÖREN

ehit Gürses ve YIlmaz için akam saatlerinde cenaze töreni düzenlendi. Diyarbakr General Galip Deniz Klasnda düzenlenen törende ehitlerin Türk bayrana sarl naalar katafalka konuldu, sayg duruunda bulunuldu, öz geçmileri okundu ve dua edildi. Törenin ardndan Gürses ve Ylmazn cenazeleri topraa verilmek üzere Adanaya gönderildi.

Törene Vali Hasan Basri Güzelolu, AK Parti Diyarbakr Milletvekili Ebubekir Bal, Cumhuriyet Basavcs Kamil Erkut Güre, 7. Kolordu Komutan Tümgeneral Sinan Yayla, Jandarma Bölge Komutan Tümgeneral Halis Zafer Koç, l Jandarma Komutan Tugeneral Ali Demir, l Emniyet Müdürü Tacettin Arslan ile öteki ilgililer katld.

KAYYUM OLAY YERNDE

Bismil Kaymakam ve Belediye Bakan Turgay Gülenç, Alay Komutan Ali Paa ile birlikte patlamanan yaand bölgede incelemelerde bulundu. Gülenç Diyarbakr-Bismil karayolunun yol yapm çalmasnn sürdüü 45. kilometresindeki Göksu köyü mevkisinde askeri araçlarn geçii srasnda terör örgütü PKK mensuplar daha önce yola tuzakladklar el yapm patlaycy infilak ettirdi. Maalesef saldrda, Siirte 2 askeri aracn sevkiyatn yapan firmada görevli 2 ehidimiz ve yarallarmz var. Saldrda ehit olanlara Allahtan rahmet, yarallara acil ifalar diliyorum dedi.

Ana Sayfaya Git