Borç ödeyen tek belediye

Sur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Çiftçi, "201 milyon lirayı bulan borç yapımız bu süre içerisinde 34,5 milyon liraya indirildi. Kendi bütçesine göre Türkiye'de bir sene içerisinde en çok borç ödeyen belediye haline geldik"

Haberler 01.05.2021 - 10:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnca görevlendirme yaplan Diyarbakrn Sur lçe Belediyesini yaklak 201 milyon liralk borçla devralan kayyum Abdullah çiftçi, borçlar 34,5 milyon liraya kadar indirdi. Ödenen ve kalan borçlar afile belediye binasna astran Sur Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili çiftçi, Sur Belediyesi olarak 30 yldr çözülemeyen sorunlarn tamamn çözdük. Bütün açklyla ifade etmek istiyorum ki Sur Belediyesi, küllerinden dodu dedi.

EFFAF BELEDYECLK YAPIYORUZ

Sur Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Abdullah çiftçi, son dönemde yaplan çalmalar ve ödenen borçlar ile ilgili açklamalarda bulundu. Sur Belediyesi önünde açklamada bulunan Kaymakam çiftçi, belediyenin kurulduu tarihten bugüne kadar bütçe ve kurumsal ilem bakmnda sürekli sknt yaayan bir belediye olduunu aktard.

BORç YAPIMIZI 34,5 MLYON LRAYA NDRLD

Güneydouda neredeyse en borçlu belediye konumunda olduklarn ifade eden Kaymakam çiftçi, Devraldmz süreden bugüne kadar youn bir çalmayla Sur Belediyesinin hem mali hem de kurumsal ve idari yapsn önemli bir seviyeye getirdik. Geçtiimiz yln sonunda yaymlanan 7256 sayl Borçlarn Yaplandrmasna Dair Kanun çerçevesinde Sur Belediyesi üzerindeki ve gelirlerinin yüzde 60nn kesilmesine neden olan borç yapsnda kurtulmak adna önemli bir çalma yaptk. çileri Bakanmz Süleyman Soylu ile SGK ve Milli Emlak Genel Müdürlüünün desteiyle 201 milyon liray bulan borç yapmz bu süre içerisinde 34,5 milyon liraya indirildi. Yani kendi bütçesine göre Türkiyede bir sene içerisinde en çok borç ödeyen belediye haline geldik. Bunlar yaparken sadece borç ödemedik ve bu süreçte kurumsal yapmz zorlayan bütün skntlar da bertaraf ettik. belediyenin daha önce kiralamayla yapt bütün ilemleri artk kendi araçlarmzla üretmeye baladk. Daha önce 50 mahalleye sunulan çöp toplama hizmeti Surun bütün mahallelerine temil edildi. Yani 100 mahalle ve 145 mezrann tamamnda çöp faaliyetimiz geniletildi. Araç parkmz 15 yeni araçla takviye edildi. Ve belediye öncekinden çok daha güçlü bir ekilde hizmet vermeye balad diye konutu.

30 YILDIR çÖZÜLEMEYEN SORUNLARIN TAMAMINI çÖZDÜK

Belediyede çalan personellerin biriken emeklilik sorunlarn çözüme kavuturduklarnn altn çizen Kaymakam çiftçi, Yllardr emekli olmay bekleyen 38 personelimiz emekli edildi. Bunlar için de yaklak 8 milyon liralk bir ödeme yapld. Biz Sur Belediyesi olarak 30 yldr çözülemeyen sorunlarn tamamn çözdük. Bütün açklyla ifade etmek istiyorum ki Sur Belediyesi, yeniden küllerinden dodu eklinde konutu. Kaymakam çiftçi, ödenen ve kalan borçlar afile belediye binasna astrd.

Ana Sayfaya Git