Borç ödüyorlar

Biriken borçları hayırseverlerin desteğiyle kapatan gençler, borçluları sevindiriyor

Haberler 22.02.2021 - 00:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elazda bir grup genç, hayrseverlerin sunduu destekle vatandalarn biriken borçlarn ödüyor.

ki yl önce bir araya gelen, esnaf, lise ve üniversite örencilerinden oluan 25 genç, Osmanl döneminden günümüze ulaan, zimem defteri gelenei ile dar gelirli ailelerin esnafa olan borcunu ödemek için hayrseverlerle iletiime geçti.

lde yürüttükleri hizmetlerle gönül elçileri olarak tannan gençler ihtiyaç sahibi ailelerin younlukla yaad mahallelere giderek, muhtar ve esnafla görütü.

Gönüllü gençler bu görümeler neticesinde hayrseverlerin katksyla vatandalarn biriken kira ile kasap, bakkal ve frna olan borçlarn ödüyor, onlara gda destei de sunuyor.

Bu iyilik hareketinde hayrseverler ile aileler arasnda köprü olan gençler sayesinde, sadece bir ylda ödenen borçlar 100 bin liraya ulat.

HEM ALELER HEM HAYIRSEVERLER MUTLU OLUYOR

Gençlerden Musap Tanyldz, gönüllü arkadalar ile ihtiyaç sahibi ailelere yardmda bulunmak için gayret gösterdiklerini söyledi.

Devletin vatandalara gereken yardm yaptn ancak gençler olarak bu yardma bir nebze olsun katk sunmak istediklerini ifade eden Tanyldz, Gönüllü gençler olarak hayr sahibi ile hayr kabul edenler arasnda köprü vazifesi görüyoruz. Ne hayr yapan kime hayr yaptn biliyor ne de hayr kabul eden kimden hayr geldiini biliyor. dedi.

Tanyldz, hayrseverlerin emanet ettii para, gda, kurbanlklar ihtiyaç sahiplerine ulatrdklarn belirterek, ilde geçen yl yaanan depremden sonra çalmalara daha çok arlk verdiklerini aktard.

Hayrseverlerin bu çalmada kendilerini yalnz brakmadn dile getiren Tanyldz, Bu sayede hem ailelerimiz mutlu oluyor hem de hayrseverler ailelerin ihtiyaçlarn giderdikleri için mutlu oluyor. Biz de bu ite köprü olduumuz için mutluluk duyuyoruz. diye konutu.

Tanyldz, Allah herkesin hayrn kabul etsin. Bu çalmay sürdürmeye devam edeceiz. ifadelerini kulland.

ALELERMZN GÖNÜLLERNE DOKUNUYORUZ

Murat Durmaz yaad mahallesindeki iyilik hareketini görünce bu çalmaya katldn söyledi.

Bu tür hayr ilerinde yer almann güzel bir duygu olduunu anlatan Durmaz, bu çalma ile herkesi iyilik yapmaya da tevik etmi olduklarn kaydetti.

Durmaz, Bu iyilik ile ihtiyaç sahibi ailelerimizin gönüllerine dokunuyoruz. eklinde konutu.

ALELER BORçLARININ OLMADIINI GÖRÜNCE MUTLU OLUYOR

Bakkal dükkan ileten Fethi Orhan, gençlerin ihtiyaç sahibi aileleri sorup, borçlarn ödediini belirterek, Ailelerin her türlü ihtiyacna kouyorlar. Allah raz olsun. Gençler köprü vazifesi görüyor. Borçlu aileler gediinde borçlarnn olmadn görünce mutlu oluyorlar. Bundan daha büyük mutluluk olmaz. dedi.

Derya Karakaya da gençlerin güzel iler yaptn, ailelere maddi ve manevi yönden destek sunduunu belirterek, onlara teekkür etti.

Ekmek frn ileten lhami Karakoç, gençlerin frna gelerek vatandalarn deftere yazlan borçlarn kapattn aktard.

Karakoç, Bu ilk defa olmuyor. Gençler birkaç kez daha frnmza gelmilerdi. Borcu olup, frna gelenler borçlarnn kapatldn duyunca çok mutlu oluyor. Allah gençlerimizden, hayrseverlerden raz olsun. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git