Borca gidenler hizmete döndü

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinin Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Adem Çelik, devletin imkanını halka hizmet olarak yansıtarak ilçeyi hak ettiği konuma ulaştırmak için birbiri ardına projeler hayata geçiriyor.

Haberler 14.09.2017 - 09:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Silvann 2 yl önce müterek düzenlenen operasyonlarla çukur kazp, barikat kuran teröristlerden temizlenmesinin ardndan, ihya çalmalarna, görevlendirme yaplan belediye büyük destek sunuyor.

DBPli yönetim döneminde birçok belediye hizmetinden yoksun kalan ilçe, Belediye Bakan Vekili çelikin talimatyla hayata geçirilen projelerle hizmetle tanyor.

lçede temizlikten asfalta, içme suyundan yola, çocuk, kadn ve gençlere yönelik merkezlerden sosyal alanlara kadar uygulanan rutin belediye hizmetlerinin yan sra, Meslek Edindirme Akademisi ve Staj Merkezi, Kültür ve Sanat Merkezi, Kentsel Dönüüm, Silvan Entegre Kat Atk, Krsal Mahallelere 20 Cep Park, Engelli Yaam Merkezi, Tarihi Eserleri Gün Yüzüne çkarma, Rölöve, Restitüsyon ve Restorasyon gibi çok sayda proje uygulanyor.

- Hizmet olarak yansmayan bir borç

çelik, görevi devraldklarnda ciddi anlamda borç yüküyle karlatklarn söyledi.

DBPli belediyenin 36 milyon lira borcu bulunduuna iaret eden çelik, Kurumsal düzende ilemeyen, adeta kara düzen bir belediye yönetimiyle karlatk. Borç var ama hiçbir ekilde hizmete dönmeyen, hizmet olarak yansmayan bir borç. Biz bunu yolsuzluk olarak adlandryoruz. diye konutu.

Bu amatör yaklamn yllar içerisinde böylesine bir kadim kenti yok ettiini vurgulayan çelik, Tarihiyle ve dier deerleriyle ciddi anlamda bir ypranma söz konusu. Biz u aamada belediyeyi devraldmzda öncelikle bunlara dönük bir çalma balattk. Artk belediyenin, devletin kaynaklarn dorudan vatandaa ulatrmay hedefliyoruz. eklinde konutu.

çelik, bu kapsamda hummal bir çalma yürüttüklerini belirterek, belediyeye ait dükkanlarla ilgili de bir düzenlemeye gidildiini söyledi.

DBPli yönetim döneminde belediyenin mülkleri, dükkanlar 20-30 yllk süreçte ihaleye çklmadan, rayicin altnda bedellerle kendi yandalarna verilmi, tahsili de gerçekletirilmemi. Bu konuya da el attk. Dükkanlar effaf bir ekilde ilan ettik. Dükkanlar belirlendi, tespitleri yapld, rayiçleri için komisyon oluturduk. ifadelerini kullanan çelik, komisyon çalmalarnn ardndan ihale yaplarak dükkanlar deeri üzerinden kiraya verdiklerini aktard.

-lçe belediye hizmetine kavutu

lçenin en büyük eksiklerinden birinin de altyap olduunu bildiren çelik, hzla balattklar altyap çalmalarnn ksa süre içerisinde tamamlanacan belirtti.

çelik, ardndan üstyap ile ilgili çalmalara balayacaklarna iaret ederek, karde belediyelerle ilçede prestij caddeler oluturmay düündüklerini dile getirdi.

lçede altyap çalmalarnn olduu yerlerde asfalt çalmas da yaplacan vurgulayan çelik, Silvanda ayrca kent meydan oluturmak istediklerini kaydetti.

çelik, nsanlarn bir araya gelebilecei, ilçenin kimliini yanstan bir kent meydan çalmamz var. Bunu en ksa süre içerisinde hayata geçireceiz. dedi.

Hayvancln gelitii bir ilçede sadece bir mezbahane bulunduuna dikkati çeken çelik, mezbahane saysn artrmaya yönelik çalmalarn devam ettiini bildirdi.

-çocuk ve gençler için alanlar oluturuldu

çelik, ilçede çocuk ve gençler için de alanlar oluturduklarn aktararak öyle konutu:

Bu kapsamda ilçedeki 3 mahallede Spor Toto Tekilat Bakanl ve karde Gebze Belediyesinin i birliiyle planladmz yaklak 2 milyonluk kent park ve semt sahalar çalmamz var. Üç mahallemizde de çocuklarmz basketbol, voleybol ve futbol sahalaryla buluacaklar, spor yapacaklar. Bu konuda ihale yapld, yer teslimi aamasndayz.

lçede devletin kaynaklarnn vatandaa döneceine ilikin umut oluturduklarn belirten çelik, hayata geçirdikleri projelerin artarak devam edeceini söyledi.

çelik, Silvann tarihi önemine deinerek, Bu kadim corafyann tarihi deerlerini yeniden ön plana çkarmay hedefliyoruz. Silvann, imarsz, plansz, programsz yaplamayla kalesi, camileri ve tarihi görünmüyor. Bunlar görünür hale getireceiz. Önündeki engelleri kaldrarak ilçeyi hak ettii yere kavuturmaya çalacaz. nsanlarn hak ettii ekilde belediyecilik hizmetlerimiz devam edecek. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git