Borsa'da virüs paniği!

İkinci dalga endişesi yaşanan Diyarbakır'da iki pandemi hastanesindeki bire düşürülen klinik sayısı 5'e çıkarılırken, Diyarbakır Ticaret Borsası'nda 2 koronavirüs vakası tespit edildi, Valilik ve Belediyeler tedbirler konusunda denetimleri sıklaştırdı.

Haberler 10.06.2020 - 00:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda son bir haftalk süreçte koronavirüs tans konulan hasta says 300ü geçti. kinci dalga endiesi yaanan kentteki iki pandemi hastanesindeki bire düürülen klinik says 5e çkarld. Ticaret Borsasnn yönetim kurulu üyesi ile bir personelde de koronavirüs tespit edildi. Filyasyon ekipleri, koronavirüs testleri pozitif çkan yönetici ve personelin temas ettii kiileri belirlemek için çalma balatld.

BORSADA POZTF PAN

Artan koronavirüs vakalaryla birlikte ikinci dalgann tartld Diyarbakrda, Ticaret Borsasnda da koronavirüs tespit edildi. Her gün onlarca kiinin hububat analizi ve tescil ilemleri için gittii Diyarbakr Ticaret Borsasnn yönetim kurulu üyesi ile personelinin Covid-19 testleri pozitif çkt. Yönetim kurulu üyesinin cuma günü yüksek ate ve nefes darl ikayetiyle hastaneye bavurduu, ardndan yaplan teste koronavirüs tespit edildii belirtildi.

KARANTNAYA ALINACAK MI

Pandemi hastanesinde tedaviye alnan yöneticinin, temas ettii kiileri belirlemek için salk ekipleri tarafndan filyasyon çalmas balatld. Filyasyon çalmasnda teste tabi tutulan yöneticinin einde, çocuklarnda, muhasebecisinde ve borsa binasnda çalan bir personelde koronavirüs tespit edildi. Filyasyon ekiplerinin çalmalar sürürken, anlurfa karayolunda bulunan Diyarbakr Ticaret Borsas binasnn karantina altna alnmas bekleniyor.

YEN TANILAR KONULUYOR

Yatak kapasitelerinin dolduu hastanelerde yeni tan konulanlar, evlerinde izole ediliyor. Dicle Üniversitesi Enfeksiyon Hastalklar ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dal Öretim Üyesi ve Covid-19 Youn Bakm Koordinatörü Prof. Dr. Recep Tekin, Diyarbakrda artan koronavirüs vaka saylarna baktmzda ikinci dalgaya yakn bir durum söz konusu u an için. Bu hzla devam edersek Diyarbakr ikinci dalgay da aacak gibi görünüyor. Nerdeyse vaka saylarna yetiemez duruma geldik dedi.

Türkiyede koronavirüsle mücadelede 1 Haziran itibaryla hayata geçen kontrollü normalleme süreciyle Diyarbakrda oluan rehavet, vakalarda arta neden oldu. Türkiyede 11 Mart günü ilk koronavirüsün tespit edilmesiyle balayan pandemi sürecinde baarl çalmalarla gündeme gelen Diyarbakrda, son günlerde artan vakalar tedirginlie yol açt.

VALLK MASKE ZORUNLULUU GETRD

Vakalardaki artn en büyük etkisi ise vatandalarn koronavirüs tedbirlerine yeterince uymadklarndan kaynakland ortaya çkt. Koronavirüs vakalarnn artmasn deerlendiren Diyarbakr Valilii, kent genelinde maskesiz dolamann yasaklandn duyurdu. Özellikle 1 Hazirandan itibaren koronavirüs vakalarnn artmasyla kent merkezi ve birçok ilçedeki mahalle ve yerleim yerleri karantinaya alnd.

NEREDEYSE VAKA SAYILARINA YETEMEZ OLDUK

Diyarbakrda koronavirüs vakalarnn artmas nedeniyle korkutan uyary Dicle Üniversitesi Enfeksiyon Hastalklar ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dal Öretim Üyesi ve Covid-19 Youn Bakm Koordinatörü Prof. Dr. Recep Tekin yapt. Tekin, Türkiyede koronavirüste ikinci dalgann yaanp yaanmayaca tartmas sürerken, Diyarbakrn ikinci dalgaya yakn bir durumun söz konusu olduu belirtildi. Diyarbakrda pandemiyle mücadele eden iki hastaneden biri olduklarn anlatan Tekin, artan vakalar nedeniyle klinik saylarn artrdklarn belirterek unlar söyledi:

Özellikle Ramazan Bayram sonras ve 1 Hazirandaki normalleme süreci baladktan sonra halkmzda rahatlama süreci de balad. Bu durum vakalarn artmasna neden oldu. Ramazan Bayram öncesinde kliniklerimizi kapatmtk. Sadece bir klinikle hizmet veriyorduk. u an birkaç klinik daha açmak zorunda kaldk. Neredeyse vaka saylarna yetiemez olduk. Özellikle ilçelerden gelen vakalarla birlikte hastanede kapasitemiz dolmak üzere. Bu ekilde hizmet vermekten zorlanyoruz. Normalleme sürecinin balamasnn ardndan dikkatimizi çeken bir durum ise toplu yerlerde bulunuyoruz. Sosyal mesafe kurallarna uygulayp, yeterince maske taklmadn görüyoruz.

Ana Sayfaya Git