Börü ailesinin acısını paylaştı

Öldürülmesinin yıl dönümünde Yasin Börü'nün ailesine ziyaret

Haberler 07.10.2021 - 00:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, 6-8 Ekim 2014 ylnda kurban eti datrken öldürülen Yasin Börünün babas Fikri ve annesi Hatice Börü ile olayda ar yaralanan Yusuf Eri evlerinde ziyaret etti. Ailelere, her türlü destei vereceklerini kaydeden Beyolu, Allah bu topraklarda bir daha bu zalimlere ve terör zihniyetine frsat vermesin. Yasinler ve Yusuflar bu milletin öz evlatlardr dedi.

Terör örgütü DEAn Suriyedeki iç sava srasnda Kobaniye saldrmas üzerine Ekim 2014te HDP Genel Merkezinin sosyal medya hesabndan, HDP Merkez Yürütme Kurulunun (MYK) acil çar bal altnda Kobanide durum son derece kritiktir. ID saldrlarn ve AKP iktidarnn Kobaniye ambargo tutumunu protesto etmek üzere halklarmz sokaa çkmaya ve sokaa çkm olanlara destek vermeye çaryoruz mesaj paylald. Terör örgütü PKK yöneticileri de benzer açklamalarda bulunarak, eylem çars yapt. 67 ve 8 Ekim tarihlerinde Diyarbakr bata olmak üzere birçok kentte sokak eylemleri yapld. Olaylarda 2 polis ehit oldu, 35 kii yaamn yitirdi. Balar ilçesinde de ihtiyaç sahiplerine kurban eti datan Yasin Börü (16), Ahmet Dakak (19), Riyat Güne (26), Hasan Gökguz (25) ve Yusuf Er, PKK yandalarnca girdikleri binada darp edildi. Yusuf Er, yaral halde kaçarken, Börü, Dakak, Güne ve Gökguz 3üncü kattan atld. Atldktan sonra silahla vurulup bçaklanan 4 kii yaamn yitirdi. Diyarbakrda 12 kiinin hayatn kaybettii olaylarda Börü ile arkadalarnn öldürülmesi ile ilgili baz görgü tanklar, cesetlere ikence yapldn söyledi.

ZYARET ALEY DUYGULANDIRDI

Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, Yasin Börünün babas Fikri ve annesi Hatice Börüyü kaldklar evde ziyaret etti. Ziyarette anne ve babaya sabr dileyen Beyolu, Yasin Börüye yaplanlarn terör zihniyetinin apaçk göstergesi olduunu söyledi. Beyolu,Allahn izniyle Yasin kardeimiz ehit olmutur. Bu zulmü yapanlar iki dünyada da bedelini en ar ekilde ödeyecektir. Evlat acs zordur, sizi çok iyi anlyorum. Ancak evladnz hayr ii yaparken haince ve kalleçe ehit edildi. Allah bunun mükafatn hem size hem kendisine verecektir. Biz her zaman ve her koulda yannzdayz, bunu bilin dedi. Börü ailesi, yaplan ziyaret nedeniyle Beyoluna teekkür etti.

ÖLDÜ SANILMITI

Beyolu, örgüt yandalar tarafndan saldrya uradktan sonra `öldü sanlarak braklan Yusuf Eri de ziyaret etti. Ailesinin geçimini salamak için çok zor artlarda mücadele ettiini dile getiren ve girdii birçok iten çeitli basklar sonucu çkarldn belirten Er, hayattan kopmadn, çalmaya devam edeceini söyledi. Er ailesinin yannda olacaklarn belirten Beyolu, Onca eyi yaamanza ramen göstermi olduunuz metanetten çok etkilendim. unu bilin ki devletimiz güçlüdür, Cumhurbakanmz Sayn Recep Tayyip Erdoan sizlerin ve milletimizin her ferdinin yanndadr. Bizler buradayz, bundan sonra sizi yalnz brakmayacaz. Gönül, sosyal ve hizmet belediyecilii en güzel ekilde milletimize yanstmaya gayret ediyoruz. Sizlerin sesi olmak ve kol kanat germek için varz diye konutu.

Ana Sayfaya Git