Börü Ve Arkadaşları Anıldı

HDP Merkez Yürütme Kurulunun çağrısı üzerine 6-7 Ekim 2014'te Ayn el-Arap bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde katledilen Yasin Börü ve arkadaşları mezarları başında anıldı.

Haberler 08.10.2018 - 00:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ehitler Kervan Platformunun düzenledii etkinlikte, PKK yandalarnca vahice katledilen Börü ile arkadalar Hasan Gökguz ve Hüseyin Dakak, Balar ilçesindeki Yeniköy Mezarlndaki kabirleri banda okunan Kuran- Kerim ve dualarla anld.

Anma etkinliinde konuan ehitler Kervan Platformu Bakan Ömer çelik, 6-7 Ekim olaylarnn unutulmamas gereken ac bir olay olduunu söyledi.

MEZARLARI BAINDA ANILDILAR

PKKnn kurulduu günden bu yana Kürtlere kan, gözya ve zulümden baka bir ey sunmadn belirten çelik, Onlarn yularn elinde tutanlar, onlar maa olarak kullananlarn gayeleri slamdan, sevgiden ve merhametten uzak, kendilerine kölelik yapacak bir Kürt gençlii oluturmakt. ifadelerini kulland.

Terör örgütünün olaylar srasnda cami ve Kuran kurslarna saldrdn hatrlatan çelik, unlar kaydetti: Gayeleri kendilerine engel olarak gördükleri slami camialar ve müntesiplerini planl ve programl bir vahetle ortadan kaldrmak, sindirmek, hafzalara bu vaheti ve korkuyu hakim klarak bölgede slamdan uzak köle bir Kürt gençlii oluturmakt.

PKK VE YANDALARI KATLETT

6-7 Ekim olaylarna sebebiyet veren, u mazlum gençlerimizi vahi bir ekilde katleden PKK ve yandalar ve onlar sokaa çaran azmettiricileri de kyamet gününe kadar lanetle anlacak, rezil ve rüsva olacaklar. Anma etkinliine Yasin Börü, Hasan Gökguz ve Hüseyin Dakakn aileleri, sivil toplum kuruluu temsilcileri ile vatandalar katld.

Ana Sayfaya Git