Börü'nün Babası: Cezasını Çeksin!

Diyarbakır’da 6-8 Ekim 2014 olaylarında öldürülen Yasin Börü’nün babası Fikri Börü, HDP’li vekillerin tutuklanmasına ilişkin, “Ne kadar da olsa mutlu olmak biraz zordur, can gitmiş geri gelmeyecek. Fakat bunlar tutuklandılar, cezalarını çeksinler” dedi.

Haberler 06.11.2016 - 11:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 6-7 Ekim 2014te çkan olaylarda Yasin Börü ve 3 arkada hayatn kaybetmiti. Bu tarihten sonra Börü ve arkadalarnn aileleri, halkn sokaa çkmas konusunda açklama yapan HDP E Genel Bakan Selahattin Demirtan olaylardan sorumlu olduunu ve yarglanmas gerektiini belirterek suçlularn cezalandrlmasn istemiti. Önceki gün yaplan terör operasyonunda HDP E Genel Bakanlar Selahattin Demirta ve Figen Yüksekda ile birlikte 12 milletvekili gözaltna alnm, gözaltna alnanlardan HDP E Genel Bakanlar Demirta ve Yüksekda ile birlikte toplam 9 milletvekili tutuklanmt.

CAN GTM GER GELMEYECEK

HDPli vekillerin tutuklanmalarna ilikin konuan Yasin Börünün babas Fikri Börü, 6-7 Ekimde olaya sebep olan HDP hakknda o günden beri herhangi bir ilem yaplmadn söyledi. Fikri Börü, O gün milleti sokaa döküp çocuklarmz katlettii günden bugüne onlar hakknda dava açlmamt. Onlarn bu suçtan da yarglanmalarn istiyoruz. Hukukun verecei karara sayglyz. Ne kadar da olsa mutlu olmak biraz zordur, can gitmi geri gelmeyecek. Fakat bunlar tutuklandlar, cezalarn çeksinler. Hukukun verecei karara sayg duyuyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git