Bower hastanesi faaliyete giriyor!

Diyarbakır'da açılan hastane 450 kişiye istihdam sağlayacak.

Haberler 15.09.2018 - 10:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda hizmete giren özel Bower Hastanesinin 450 kiiye istihdam salayaca belirtildi.

Merkez Yeniehir ilçesinde bir süre önce hizmete giren hastanenin bir otelde düzenlenen tantm toplantsnda konuan hastanenin tbb direktörü uzman doktor Hdr Sar, Diyarbakrda salk alannda önemli bir yatrma imza attklarn söyledi.

1999 ylndan bu yana faaliyet gösteren ve merkezi Diyarbakrda bulunan Bower irketler grubunun Avrupa, Asya ve yurt içinde 81 ilde kurduu datm a ile gayrimenkul ve biliim sektörlerinde yatrmlar bulunduunu belirten Sar, grubun salk sektöründe kentte yatrm yaptn dile getirdi.

Sar, merkez Yeniehir ilçesinde Sosyal Güvenlik Kurumu ve özel sigortalar ile anlamal tam teekküllü olarak açlan hastane sayesinde hastalarn baka illere gitmeden bulunduklar ilde tedavi imkanna sahip olacan, bölge illerinden gelen hastalarn da tedavi imkanna ulaacan aktard.

- Sala katk sunmay hedefliyoruz

Komu ülkelerden de kente tedavi amaçl gelen hastalarn olduuna iaret eden Sar, sözlerini öyle sürdürdü:

Diyarbakrn salk alannda önemli bir üs olmas noktasnda katkmz olduu için mutluyuz. Salkl bir toplumda i, güç kayb olmaz ve üretime katk olur. Bu durumda ülkenin kalknmasna yarar salanr. Toplumun salna katk sunmay hedefliyoruz. Temel deerlerimiz, insancl bir bak açsyla gelen hasta ve yaknlarna efkatle, ilgiyle ve bilimsel olarak dünya standartlarnda hizmet vermektir.

Gazetecilerin sorularn da yantlayan Sar, hastanenin maliyetinin 15 milyon avro olduunu ve u an 200 personelin çaltn, tüm birimlerin hizmete girmesiyle bu saynn 450ye ulaacan aktard.

Sar, Hastanemiz, ruhsatnda 30 farkl bran, 66 hekim kadrosu ve 159 yatak kapasitesi ile bu özelliklere sahip ilimizdeki tek özel hastanedir. Bu altyap ile ilimize, bölge illerine ve salk turizmi kapsamnda komu ülkelere hizmet vererek, yakn bölgemiz için salk hizmetinin kolay eriilebilir olmasna katk salamay hedefliyoruz. diye konutu.

Toplantya, hastanenin idari hizmetler müdürü Gülistan Arslan, hemirelik

Ana Sayfaya Git