Böyle Barıştılar

Bir yıl önce Ersöz ve Teymur aileleri arasında başgösteren kan davası, Metina aşiretinin devreye girmesiyle son buldu.

Haberler 14.08.2017 - 09:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Sur ilçesi Yeilvadi Mahallesi Volkan Aba Camiinde düzenlenen törenin ardndan iki aile arasndaki husumet sona erdi.

Diyarbakrda geçen yl kaza sonucu 1 kiinin ölümünün ardndan iki aile arasnda balayan husumet düzenlenen törenle son buldu.

Geçtiimiz yl Diyarbakrl Ersöz ve Teymur aileleri arasnda kaza nitelii tayan olaydan sonra 1 kii ölmü, olayn ardndan da iki aile arasnda husumet balamt.

Kan davallar bartrld

Metina Aireti Derneinin giriimleri sonucu merkez Sur ilçesi Yeilvadi Mahallesi Volkan Aba Camiinde düzenlenen törenin ardndan iki aile arasndaki husumet sona erdi. ki aile arasnda bar salamak için 3 aydan fazla çaba harcadklarn dile getiren Metina-Der Bakan Esat Güngörür, Bugün iki ailemizi burada bartryoruz. Bar çok zor bir itir. Bar gerçekletirmek için baya zaman gerekiyor. Allahn izniyle bugün burada iki ailemizi bartracaz ve bunun mutluluunu hep beraber yaayacaz dedi.

Bara katk sunan herkese teekkür ederiz

Törene katlanlar arasnda bulunan Dicle Üniversitesi Öretim Üyesi Doç. Dr. Cenap Ekinci de, Metina airetinin büyüklerinin araya girmesi Diyarbakrda iki ailenin barmasna vesile oldu. Bara katk sunan derneimize teekkür ediyorum, bara vesile olan herkese ükranlarm sunuyorum diye konutu. ki aile arasndaki husumet verilen yemein ardndan sona erdi.

Ana Sayfaya Git