Böyle vicdansızlık görülmedi

Adana merkezli Diyarbakır'ın da aralarında bulunduğu 11 ilde usulsüz reçete düzenleyerek kanser hastalarının kullandığı ilaçları başka ülkelere satmaya çalışan, uyuşturucu özelliği olan ilaçların ticaretini yaptığı ve devleti 12 milyon 523 bin lira zarara uğrattığı gerekçesiyle gözaltına alınan 46 şüpheliden 18’i tutuklandı, 18’i adli kontrol şartı, 10’u ise savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Operasyonda yakalanan biyologlar İsmail E., ile Veli T.’nin kanser tedavisi gören hastaların serumlarına kanser ilacı yerine vitamin ve ağrı kesici naklettiği, orijinal ilaçları da sattıkları ortaya çıktı.

Haberler 25.02.2021 - 00:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adana Emniyet Müdürlüü Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ube Müdürlüü ekipleri, yaplan teknik ve fiziki çalmalarla usulsüz reçetelerle kanser hastalar ve organ nakli olan hastalarn kulland ilaçlar alp, baka ülkelere satmak isteyen, uyuturucu özellii tayan ilaçlarn ticaretini yapan ebekeyi deifre etti.

Savcln gözalt karar çkartmasnn ardndan aralarnda l Salk Müdürlüünde görevli müdür yardmcs, 4 doktor, 2 salk merkezi çalan, 2 biyolog, 11 eczane ve ilaç firmas çalannn da bulunduu 46 kiinin yakalanmas için geçen hafta cuma günü Adana merkezli stanbul, Bursa, Ankara, Kayseri, Antalya, Osmaniye, Gaziantep, Diyarbakr, rnak ve Vanda e zamanl operasyon düzenlendi. Operasyonda haklarnda yakalama karar bulunan 46 üpheli gözaltna alnd. üphelilerin evlerinde yaplan aramalarda, 1 ruhsatsz tabanca, 1 kurusk tabanca, 3 ruhsatsz av tüfei, 36 bin 240 Dolar, 230 Euro ve 17 bin 950 TL para, çok sayda ilaç, Suriye uyruklu kiilere ait kimlik fotokopileri ele geçirildi.

12 MLYON 523 BN LRALIK VURGUN

ebekenin kanser hastalarnn kullanmas gereken ilaçlar Azerbaycan, Suriye, ran ve Iraktaki balantlarna satmay hedefledikleri tespit edildi. Polisin 22 aramada ele geçirdii 9 bin 177 kutu faturasz ve reçetesiz ilaçlarn piyasa deeri ve üphelilerin kendi arasnda yapt para transferinin toplam deerinin 12 milyon 523 bin 111 TL olduu belirlendi. Emniyetteki ilemlerinin ardndan 46 üpheliden 9u savclk talimatyla serbest braklrken, 37si nitelikli dolandrclk, rüvet, resmi belgede sahtecilik ve kamunun zarara uratlmas suçlamasyla adliyeye sevk edildi.

KANSER LACI YERNE ARI KESC VE VTAMN KULLANMILAR

Operasyonun ardndan ebekeye ilikin yeni detaylar ortaya çkt. Gözaltna alnan Bursadaki özel bir hastanede görevli biyologlar smail E. ile Veli T.nin, kanser tedavisi gören hastalarn serumlarna nakletmeleri gereken kanser ilaçlarn kullanmayp sattklar bilgisine ulald. Biyologlarn bu ilaçlarn yerine ar kesici ve vitamin kullandklar öne sürüldü. Öte yandan bu biyologlarn hastanedeki dolaplarnda yaklak 50 kanser ilac bulunduu, Bursadan kargoyla stanbuldaki bir kiiye 450 bin lira deerinde kanser ilac gönderdikleri ve polisin de bu ilaçlara el koyduu örenildi.

18 TUTUKLAMA

Adliyeye sevk edilen üphelilerden biri daha serbest braklrken, biyologlar smail E., Veli T.., doktorlar Zeynep K., Metin D., flah K., eczaclar Mehmet Naci Ö., ahin E. ve Yakup ç. ile bu üphelilerle birlikte çalt tespit edilen Cevat E., Melih K., Nede O., Mustafa Ö., Eda Z., smail S., Yusuf Ü., Ahmet E., Kenan E. ile ran uyruklu Navid K., çkarld mahkemece tutukland. l Salk Müdürlüü Salk Hizmetleri Bakan Yardmcs Y.C.nin de aralarnda bulunduu 18 üpheli ise adli kontrol artyla serbest brakld.

Ana Sayfaya Git