Bravo gençler!

Diyarbakırlı gençler 2 ay boyunca tarihi mekanları temizleyecek

Haberler 09.11.2020 - 00:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda Sur Gençlik Merkezindeki gönüllü gençler, çevre temizliine dikkati çekmek için tarihi mekanlar atklardan temizliyor.

Gençlik ve Spor l Müdürlüüne bal faaliyet yürüten Sur Gençlik Merkezince hayata geçirilen Gençlerimiz Tarihe Dokunuyor Projesi kapsamnda yürütülen temizlik çalmasna katlan 20 genç, ellerindeki çöp poetleriyle haftann belirli günlerinde tarihi mekanlarn yolunu tutuyor.

çevre temizliine dikkati çekmek için yürütülen projede, gençler iki ay boyunca tarihi mekanlardaki atklar toplayacak.

TOPLUMDA çEVRE BLNCN AILAMAYA KATKIMIZ OLSUN STYORUZ

çalmaya katlan gençlerden Zinet Tk, projenin ilk ayann Diyarbakrn tarihi mekanlarndan Ongözlü Köprüde baladn, haftann belirli günlerinde tarihi mekanlar atklardan arndracaklarn söyledi.

Yirmi kiilik bir ekiple çalmalara baladklarn, gönüllü saysnn zamanla artacan ifade eden Tk, Bu proje kapsamnda Ongözlü Köprü, Hz. Süleyman Camisi, Ulu Cami, Zerzevan Kalesi gibi tarihi mekanlarmz temizleyeceiz. Toplumda çevre bilincini alamaya katkmz olsun istiyoruz. Bu hassasiyetle sahip çkar, tarihi alanlara gerektii deeri gösterirsek bu mekanlar çok farkl bir boyut kazanacaktr. dedi.

Tk, çevre temizliine özen gösterilmesi çarsnda bulundu.

TARH MEKANLARI KRL GÖRÜNCE ÜZÜLÜYORUZ

Hatice Eylül Yaar da tarihi mekanlar ziyarete gelen vatandalardan çevre temizlii konusunda hassasiyet beklediklerini belirterek pet ielerin, atklarn tarihi mekanlara hiç yakmadn söyledi.

Bu çalmay, vatandalar bilinçlendirmek amacyla yaptklarn dile getiren Yaar, Buray kullanan bizleriz. Bu tarihi mekanlar bizlere ait. Tarihi mekanlar kirli görünce üzülüyoruz. diye konutu.

Kentteki tüm tarihi mekanlar gezip atklardan temizlemek istediklerini anlatan Yaar, toplumdan duyarllk beklediklerini dile getirdi.

ehmus Bayar ise çevreye braklan atklarn canllara verdii zararn önüne geçmek için projede gönüllü yer aldn ifade etti.

Bayar, tarihi mekanlar ellerinden geldiince temiz tutarak toplumda farkndalk oluturmak istediklerini belirtti.

Bu konuda herkese sorumluluk dütüüne iaret eden Bayar, Toplam olduumuz atklar, belediyemizin brakt konteynerlere brakyoruz. Baz atklar geri dönüüme kazandryoruz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git