Bravo Gülistan

Mevsimlik işçi Gülistan, bilek güreşinde Dünya 5'incisi oldu.

Haberler 01.12.2021 - 10:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Diyarbakrn Ergani ilçesinde yaayan ve geçimlerini salamak için ailesiyle mevsimlik içi olarak fndk ve kays toplayan Gülistan Güner (20), bilek güreinde Türkiye ampiyonu olduktan sonra katld Bilek Gürei Dünya ampiyonasnda da 5inci oldu.

ERGANDEN DÜNYA AMPYONU

Erganiye bal Ahmetli Mahallesinde ailesiyle birlikte yaayan Gülistan Güner, lise eitimin ardndan girdii üniversite snav sonras hocasnn da yönlendirmesiyle Siirt Üniversitesi Beden Eitimi ve Spor Yüksek Okulunda eitim görmeye balad. 12 yldr ailesiyle birlikte geçimlerini salamak için de yaz aylarnda mevsimlik içi olarak fndk ve kays toplamaya giden Güner, yaklak 1 yl önce bran hentbol olmasna ramen arkadann tavsiyesi üzerine bilek güreine balad.

MEVSMLK ç GÜLSTAN 5NC

Güner, üniversiteleraras maçlarda 3üncü olduktan sonra Tokatta 10-14 Austos tarihleri arasnda Türkiye Vücut Gelitirme Fitness ve Bilek Gürei Federasyonu tarafndan düzenlenen 2021 Bilek Gürei Türkiye ampiyonas ve Milli Takm Seçmelerinde 70 kilo gençlerde hem sa, hem de sol kolda birinci oldu. Burada, hak kazand büyükler kategorisinde de yaran Güner, sa kolda da ikinci olmay baard. Dünya ampiyonasna gitmeye hak kazanan Güner, 24 Kasmda Romanyann bakenti Bükrete düzenlenen ve 30 ülkeden sporcunun yart Dünya Bilek Gürei ampiyonasnda birçok rakibini eleyerek 5inci oldu.

Ana Sayfaya Git