Bravo size!

Diyarbakır'da evlenen çift düğün yemeği bütçesini yetimlere bağışladı. Yetim çocuklar ve ailelerinden oluşan 100 kişiye yemek verildi.

Haberler 18.10.2021 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Ergani ilçesinde evlenen çift, düün yemei bütçesini yetimlere balad.

Hayrsever çiftin balad bütçe ile HH nsani Yardm Vakf Dou ve Güneydou Bölge Koordinatörlüü araclyla bir lokantada yetim çocuklar ve ailelerinden oluan 100 kiiye yemek verildi.

EVLENEN çFTN DÜÜN YEME

HH nsani Yardm Vakf Dou ve Güneydou Bölge Koordinatörü Bar Oktay, vakfn 50 ülkede ve Türkiyedeki 77 ehirde bulunan 119 bini akn yetim çocuun her ay düzenli bakmn üstlendiini, eitim, salk, gda, barnma gibi konularda onlara destek verdiini belirtti.

Her yl 120 ülkedeki 800 bin yetime dönemsel yardm ulatrdklarn ifade eden Oktay, HH olarak onlarca ülkedeki binlerce yetime sahip çkmaya gayret ettiklerini aktard.

Oktay, Büyüyüp kendi ayaklar üzerinde duruncaya kadar yetimlere destek olmak; barnmadan sala, eitimden gdaya her türlü ihtiyaçlarn karlamak için durmakszn çalyoruz. stiyoruz ki; kendi topraklarnda, kültürlerinden kopmadan, yaknlarnn yannda kimseye muhtaç olmadan yaasnlar. Ebeveynlerini kaybetmi ve akrabalar yannda yaamalar mümkün olmayan yetimler için kendilerini aile ortamnda hissedecekleri yetimhaneler ina ediyoruz. dedi.

BÜTçE YETMLERE BAILANDI

Diyarbakrda 950 yetime destek sunulduunu, bunlardan 656snn düzenli burs aldn dile getiren Oktay, Ergani ilçesinde de düzenli aralklarla 84 yetime destek sunulduunu aktard.

Oktay, Türkiyede düzenli desteklenen yetim saysnn 15 bin olduunu yetimlere aylk 150 lira burs verildiini kaydetti.

Programa, Ergani Cumhuriyet Basavcs Yasin Alpdündar, lçe Emniyet Müdürü Mustafa lek, HH nsani Yardm Vakf Diyarbakr ube Bakan Veysi çiçekli, HH nsani Yardm Vakf Ergani ube Bakan Recai ahin katld.

Ana Sayfaya Git