Bu da kart kuyruğu!

Uzun uzadıya bir kuyruk. 70'lerin tüp kuyruğu çağın. Teknoloji çağında, "Diyarkart" kuyruğu. Toplu taşımada zorunlu olunca, kartın tek merkezde satılması, işte böylesi uzun kuyruğa neden oldu.

Haberler 08.04.2018 - 11:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR- Büyükehir Belediyesinin, kent nüfusunun 3te 2sine denk gelen 1 milyon kiiye ulam kartn zorunlu hale getiren ani karar, sorun yaratrken, Kart Bavuru Merkezinde uzun kuyruklar olumaya balad.

HAVUZ SSTEMNE GEçLD

196 belediye otobüsü, 100 özel halk otobüsü ve 376 minibüs olmak üzere toplam 672 toplu tama aracyla ulam hizmeti verilirken, ulam ortak bir havuzda toplamann bir adm olarak Belediye geçtiimiz ay 29 Martta Elektronik Ücret Toplama uygulamasna geçti.

AN KARAR SIKINTI YARATTI

Belediyenin, Diyarkart uygulamasyla Elektronik Ücret Toplama sistemini zorunlu hale getirmesi 2 milyona yakn insann yaad Diyarbakrda kent nüfusunun neredeyse 3te 2sine denk gelen 1 milyon kiiye kart verme hedefi, Kart Bavuru Merkezinde uzun kuyruklarn olumasna neden oldu.

UZUN KUYRUKLAR OLUTU

Tam, indirimli ve ücretsiz olarak 3 ayr sistem üzerinden verilmeye balanan Diyarkart uygulamasnn, belli bir geçi sürecine yaylmadan, ani ve hzl bir ekilde devreye konulmas vatanda, zora soktu.

Uygulamann balatlmasnn üzerinden 10 gün geçmesine ramen, kuyruk sralarnn eksik olmad Kart Bavuru Merkezinden kartlarn temin eden vatandalar, Diyarkarta sahip olduktan sonra Kart Dolum noktalarndan kartlarna kontör yüklemek için bir kez daha uzun kuyruklar oluturup sraya giriyor. Vatandalar, kart temin etme uygulama biçiminden hayli ikayetçi oldu.

VATANDALAR TEPKL

Sisteme dair tepki gösteren Vatandalar, Ani bir kararla Diyarkart balattlar. Kart temin etmenin baka bir yolu olmalyd. Baknz buradan kart aldktan sonra, bu kez kontör yükleme kuyruuna giriyoruz. Bir ii iki kez yapyoruz. Bu çada hala kuyruk oluturarak sorunlar çözülmeye çallyor. Kart temini tek merkezde yaplyor. ehrin belirli noktalarnda geçici ofislerle, vatandan sorunu çözülürdü. Her mahallede geçici merkezler ya da duraklarda görevli kiilerce bu i yürütülebilinirdi. diye konutu.

ehir dndan kentte gelen vatandalar ise, uygulamaya hazrlksz yakalannca ne yapacaklarn aryor. Bindikleri belediye otobüsleri oförlerine ücret uzatnca, oförün Nakit ücret alnmyor, kart basn demesi üzerine ne yapacaklar dair ksa bir aknlk yayor. Ancak oförün devreye girerek, kart sahibi yolculardan, geçi için kart basma ricas üzerine sorun geçici olarak çözülebiliyor.

Ana Sayfaya Git