Bu Da Tespih Sergisi

Diyarbakır'a farklı illerden gelen Tespihçiler, Sur ilçesinde tespihleri sergiledi.

Haberler 09.07.2017 - 11:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gaziantep, anlurfa, Adana, Adyaman, rnak, Mardin, Elaz ve Batman gibi çevre illerinden haftada bir gün Diyarbakra bir alayan gelen tespihçiler, Sur ilçesinde tespihlerini görücüye çkarld.

Dou ve Güneydouda tannan tespih ustalar ve satclar Diyarbakrn Sur ilçesinde bulunan tarihi Ulu Camii arkasnda bir kraathanede buluarak, tespihlerini sergileyerek görücüye çkard.

SURDA SERGLEDLER

Her hafta cumartesi günleri Surda bir kraathanede Gaziantep, anlurfa, Mardin ve Batman gibi çevre illerden gelen tespihçiler, tespihlerinin tanmn yaparak, toptan ve perakende ticaretini yapyorlar. Kimi tespihçiler de bu ii hobi olarak yaptklarn söylediler.

Tespihlerin çeitleri ve özellikleri hakknda bilgi veren tespih ustalar, ileri hakknda bilgi vererek, Kimimiz Diyarbakrdan kimimiz çevre illerden gelerek haftann bir günü buluuyoruz. Her hafta bir araya gelerek tespihlerimizi sergiliyoruz. Büyük ilgi görüyor ilerimiz, hem bu ii zevk hem de i için yapyoruz. Sknt, sinir ve strese çok iyi geliyor. Diyarbakrda yalsndan gencine kadar birçounun elinde tespih var. imdi bayanlar bile bileklik olarak kullanyor. dedi.

Ana Sayfaya Git