Bu ilçede kadın girişimcilere ruhsat indirimi var

Diyarbakır'ın Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkanı Murat Beşikci, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Yenişehir ilçesinde bulunan kadınların iş yeri açma ruhsatlarındaki harçlarda yüzde 20 indirim uygulanacağını açıkladı.

Haberler 09.03.2021 - 00:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Yeniehir Kaymakam ve Belediye Bakan Murat Beikci, 8 Mart Dünya Kadnlar Gününde Yeniehir ilçesinde bulunan kadnlarn i yeri açma ruhsatlarndaki harçlarda yüzde 20 indirim uygulanacan açklad.

8 Mart Dünya Kadnlar Günü münasebetiyle Yeniehir Belediyesi kadn giriimcileri tevik edip destek olmak amacyla encümen karar ald. Alnan karar ile ilçede i yeri açan kadnlarn i yeri ruhsat harçlarnda yüzde 20 indirim uygulanacak. Tüm dünyada çeitli etkinliklerle kutlanan 8 Mart Dünya Kadnlar Gününde Diyarbakrn Yeniehir Belediye farkl bir uygulamaya imza att. Yeniehir Belediye Bakan Murat Beikci bakanlnda toplanan Yeniehir Belediyesi 1905 Sayl Belediye Encümen karar ile belediye snrlar içerisinde i yeri açan kadnlarn i yeri ruhsat harçlarndan yüzde 20 indirim uygulanmas kararn ald.

RUHSAT NDRM

Alnan karar hakknda açklama yapan Yeniehir Kaymakam ve Belediye Bakan Murat Beikci tüm dünyada kutlanan 8 Mart Dünya Kadnlar Gününü tebrik ederek, Belediyemiz snrlar içerisinde i yeri açan kadnlarmzn i yeri ruhsat harçlarndan yüzde 20 indirim uygulanmas kararn aldk. Bu yl içerisinde hayata geçireceimiz projelerle kadnlarn istihdamna yönelik mesleki kurslara ar vereceiz. Sadece kurs vermekle de kalmayp istihdam takip çalmalaryla kurslarmz tamamlayan kadn kursiyerlerimizin ie yerlemeleri için i dünyasyla temas halinde olacak ve onlarn istihdam edilmesi için ibirlii içerisinde çalmalar yürüteceiz. Ayrca ilçe merkezimizdeki kadnlarn hayata geçirecei üretim odakl kooperatif ve dier çalmalarn da belediye olarak destekleyecek, krsal mahallelerimizde de kadn çiftçilerimize yönelik onlarn ihtiyaç duyduu alanlarda önemli destekler salayacaz dedi.

Bakan Beikci son olarak, 8 Mart Dünya Kadnlar Günü münasebetiyle tüm kadnlarn kadnlar gününü kutlayarak, Yeniehir Kaymakaml ve Yeniehir Belediyesi olarak her zaman kadnlarn yannda olacaklarn, kadnlarla birlikte onlarn talep ve istekleriyle birçok çalmaya imza atacaklarn belirtti.

Ana Sayfaya Git