Bu kez mesafe korundu

PTT önünde kuyruk oluşturan vatandaşlar sosyal mesafe kuralına uydu

Haberler 28.04.2020 - 23:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, e-Devlet ifresi almak ve dier ilemlerini halletmek için PTTye giden vatandalar, uzun kuyruklar oluturdu. Kadn ve erkeklerin ayr oluturduu iki srada, sosyal mesafe kurallarna uyulduu görüldü.Kent merkezinde baz vatandalar, sabahn erken saatlerinden itibaren merkez Yeniehir PTT ubesine gitti. Younluk nedeniyle uzun kuyruklar olutu.

Kadn ve erkeklerin caddenin iki farkl yönünde, ayr ayr oluturduu sralar, 600er metreyi buldu. Polis ve zabta ekipleri vatandalara, sosyal mesafe kuralna uymalar konusunda sk sk uyarda bulundu. Srada bekleyenlerin büyük bir bölümü, e-Devlet ifresi almak amacyla geldiklerini belirtti.

Hüseyin Karaka, e-Devlet ifresi almak için sra beklediini belirten Hüseyin Karata, Koronovirüs salgnn ardndan e-Devlete ihtiyaç artt. ehirleraras izinleri ve i göstergesi ile ilgi bir younluk var. Bundan faydalanmak isteyenler, u an kuyrukta benim gibi srada bekliyor. Ben de ehirleraras izin belgesine bavurmak için e-Devlet ifresi almak için bekliyorum dedi.

MART AYINDA E-DEVLETE SORGULAMALARDA 30 KAT ARTI

Cumhurbakanl Dijital Dönüüm Ofisinin son verilerine göre, e-Devlet Kaps üzerinden ubat aynda 25 bin 186 sorgulama yaplrken, bu saynn Martta yaklak 30 kat artarak 766 bin 491e yükseldii belirtildi.

Ana Sayfaya Git