Bu Mesajı Kim Attı

DİYARBAKIR'da dün, Dicle Üniversitesi Hastaneleri'nde taşeron firma işçisi olarak çalışan yaklaşık 2 bin kişinin telefonlarına, bugün partisinin il kongresine katılacak Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı karşılamaya katılmaları ve orada olduklarına dair fotoğraf çekmeleri istenilen bir mesaj atıldı. Üniversite yönetimi, altında 'Dicle Üniversitesi Rektörlüğü' yazan mesajın kendileri ile bir ilgisi olmadığını açıklarken, ilk mesajı atan firmadan bu kez, "Siz değerli çalışanlarımıza kendini bilmez kişi veya kişilerce atılan mesajın Dicle Üniversitesi Rektörlüğü ile alakası bulunmamaktadır" mesajı geçildi.

Haberler 18.03.2018 - 13:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda dün partisinin kongresine katlacak Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann karlanmas için Dicle Üniversitesi Hastanelerinde çalan yaklak 2 bin taeron içisine telefon ile mesaj gönderildi. Mesajda, Hastanelerimizde kadroya geçirilen tüm çalanlarn, yarn saat 12.00de, Elaz yolu üzerinde Devlet Su lerinin (DS) önünde Sayn Cumhurbakanmz için Rektörlüümüzün yapaca karlama törenine katlmalar zorunludur. Katlm salayanlarn kant amaçl alanda telefonlar ile fotoraf çektirmesi gereklidir. Fotoraflar daha sonra Rektörlüe sunulacaktr. Dicle Üniversitesi Rektörlüü ifadeleri yer ald.

ÜNVERSTE: BZMLE LGS YOK, BR çALIANIN GÜZARLII

Dicle Üniversitesi yönetimi, tartma yaratan konuyla ilgili açklama yaparak, mesajla ilgilerinin olmadn ve mesajn taeron firmadaki bir kiinin igüzarl olduunu bildirdi.

Tepkiler üzerine taeron içilere ilk mesaj atan firmadan ikinci mesaj geçildi. kinci mesajda bu kez, u ifadeler yer ald:

17.03.2017 tarihinde (Cumartesi) saat:14.30da Sayn Cumhurbakanmzn katlaca Diyarbakr mitingine BRç firmas olarak tüm çalanlarmz davet ediyoruz. Taerona kadronun mimar olan Sayn Cumhurbakanmz Diyarbakrmza yakr bir ekilde karlamamz temenni ediyoruz. Siz deerli çalanlarmza kendini bilmez kii veya kiilerce atlan mesajn, Dicle Üniversitesi Rektörlüü ile alakas bulunmamaktadr. Bilgilerinize.

KESKTEN DDA

Diyarbakrda önceki gün basn toplants düzenleyen KESK ubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve SES ube Sekreteri Mehmet Nur Ulus, kamu çalanlarnn AK Parti kongresine katlmaya zorlandklarn iddia etmiti. Ulus, Mülki amirlerin yaptklar toplantlar ve oluturduklar sosyal iletiim alar üzerinden, iletilen mesajlar ve yazlar ile tüm kamu çalanlar AKP kongresine katlmaya zorlanmaktadr. Katlmak istemeyen çalanlar KHKlarla ihraç edileceksiniz diye tehdit edilerek, Anayasaya göre yetkisini aan idari amirler herhangi bir yaptrmla karlamadan iktidarn bir neferi gibi çalmaktadrlar. Kurum amirlerince verilen talimatlar dorultusunda Diyarbakr merkez ve ilçelerde belirlenen toplanma yerlerine servisler ayarlanarak, topluca fotoraflar çekilerek, iletiim alar ile paylalmas emri verilmitir dedi.

Ana Sayfaya Git