Bu odada geçmişe yolculuk var

Diyarbakır'da yaşayan 76 yaşındaki Bereket Özmen, yarım asra yakın süredir kaset ve plak topluyor. Bölgenin kaybolmaya yüz tutmuş şarkılarını geleceğe aktaran Özmen, geçmişle gelecek arasında bağ kuruyor.

Haberler 03.02.2021 - 00:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda yaayan ve yarm asra yakn bir süredir kaset ile plak toplayan 76 yandaki Bereket Özmen, bölgenin kaybolmaya yüz tutmu arklarn, geçmiten gelecee tayor.

Yeniehir ilçesinde yaayan emekli inaat mühendisi Bereket Özmen, 40 yldr Türkiye, Suriye ve Irak gezerek, unutulmaya yüz tutmu arklar topluyor. Toplad kaseti ve plaklar bir bir arivleyen Özmen, bu eserleri evinde saklyor. Özmen, kaset ve plaklar 2005ten bu yana sosyal medya platformlarnda yaynlayarak geçmii günümüze tayor. Asrlk ve unutulmu arklar tekrardan gün yüzüne çkaran Bereket Özmen, hem dinliyor hem de yeni nesle dinletebilmek için gece gündüz oturduu koltukta kayt çktlarn alyor. Kurduu sistemle kaset ve plaklarn kaydn günümüzde aktif kullanlan sosyal medya mecralarna aktaran Özmen, u ana kadar 20 bin saatlik kayd internet ortamna yükledi.

2005TEN BER ARKILARI SOSYAL MEDYA PLATFORMLARINA ATIYORUM

Elinde eski arklarn neredeyse tamamnn bulunduunu belirten Özmen, Bütün ünlüleri muhakkak dinliyorum ve oradan da kayt alyorum. Kaytlar arivime atyorum, isteyene de atyorum. 2005ten beri sosyal medya platformlarna atyorum, izleyenler çok memnun oluyor ve çok yaa diyor, bu arklar yüklediim için çok memnunlar. Bu arklar günümüzde kalsn diye millet örensin bu sesleri uyduruk sanatçlar dinlemesin böyle kaliteli sesleri dinlesinler diye çalyorum. Burada çok güzel zaman geçiyor, bana zaman yetmiyor. Müziklerle urarken ayklyorsun, elden bir daha geçiriyorsun zaman yetmiyor tek bama yapyorum. Ben müzikler ölmesin, kaybolmasn ve dinleyicisi artsn istiyorum. Sosyal medyadaki arkadalar benden memnun. Bende 700 GB Kürtçe müzik, 600 GB Türkçe müzik var. Kaydederken koltuumun banda oturarak mutlaka ayrlamadan dinliyorum, ark bitene kadar takip ediyorum. Her arknn baka bir tad var, 400 Türk sanat müzii eserlerinin kaseti var bende. Ayrca da 200 GB kaydm var. Geçmii günümüze tasak çok iyi olur dedi.

Ana Sayfaya Git