Bu topraklardan size ekmek yok!

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş “Farklılıklarımızı ayrılık haline getirmeye çalışanlara aman ha dikkat edin. Terör ve fitne fesat peşinde koşanlara da buradan diyoruz ki 'Size ekmek çıkmaz. Buradan size de bir gelecek yok, bundan vazgeçin.'

Haberler 18.06.2017 - 23:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dün öleden sonra Diyarbakra gelen Babakan Yardmcs Numan Kurtulmu, Hazreti Elyasa ve Hazreti Zülkif Peygamberlerin kabirlerinin bulunduu Eil ilçesinde ziyaret ve incelemelerde bulunurken, akam saatlerinde Diyarbakr Müzesini ziyaret etti. Kurtulmu daha sonra Ulu Cami önündeki iftar çadrnda vatandalarla birlikte iftar açt.

Ziyaret ve gezi srasnda gazetecilere açklama yapan Kurtulmu, Aramzdaki kültürel, etnik kimlik, dil farkllklar da bizim yaratlmzn zenginliklerindendir. Bunu bir ayrlk vesilesi olarak asrlardr bu millet yapmad, bundan sonra da yapmayacaktr. Diyarbakrn, peygamberler ehri olmas, manevi bir merkez olmas, bir irfan ve kültür ehri olmas inallah çok daha yakndan milletimiz ve bütün insanlk tarafndan yakndan tannacaktr dedi.

Farkllklarmz ayrlk haline getirmeye çalanlara aman ha dikkat edin. Terör ve fitne fesat peinde koanlara da buradan diyoruz ki Size ekmek çkmaz. Buradan size de bir gelecek yok, bundan vazgeçin. diyer Kurtulmu, Bu topraklar, insanln son esenlik adasdr. Biz asrlardr burada Selahaddin Eyyubinin torunlaryla Klçarslann torunlar yan yana bu corafyada hep beraber olduk. Bütün ehirlerimize hem Klçarslann hem Selahaddin Eyyubinin ruhunu nakettik. Anadolu böyle fethedildi.

Babakan Yardmcs Numan Kurtulmu, Biz tek bir milletiz. 80 milyon vatandamzn hepsi, dillerinin, renklerinin, kültürlerinin, etnik kimliklerinin, mezheplerinin farkllna ramen hepimiz biriz, bütünüz, beraberiz. dedi.

Kurtulmu, çeitli programlara katlmak üzere geldii kente, Diyarbakr Havalimannda Vali Hüseyin Aksoy, AK Parti Genel Bakan Yardmcs Mehmet Mehdi Eker, AK Parti Diyarbakr Milletvekilleri Mehmet Galip Ensariolu ve Ebubekir Bal, AK Parti Halkla likiler Bakan Yardmcs Abdurrahman Kurt ve dier ilgililer tarafndan karland.

Kurtulmu ve beraberindeki heyet daha sonra, Eil ilçesindeki Hazreti Elyasa ve Hazreti Zülkif peygamberlerin kabirlerini ziyaret etti. kindi vakti gerçekletirdii ziyaret öncesinde buradaki camide namaz klan Kurtulmu, daha sonra Hazreti Elyasa ve Hazreti Zülkifl peygamberlerin kabirleri banda Kuran- Kerim okudu, dua etti.

Külliye içerisindeki Hazreti Nebi Haruni Asefinin de kabrini ziyaret eden Kurtulmu, daha sonra gazetecilere yapt açklamada, Diyarbakrda bulunmaktan duyduu memnuniyeti dile getirerek unlar söyledi:

Diyarbakr, peygamberler ehri. Türkiyenin en kadim medeniyet eserlerini bünyesinde barndran önemli bir ehrimiz. Diyarbakrn imdiye kadar maalesef yanl yüzü tannd. Bundan sonra inallah Diyarbakrn, peygamberler ehri olmas, manevi bir merkez olmas, bir irfan ve kültür ehri olmas inallah çok daha yakndan milletimiz ve bütün insanlk tarafndan yakndan tannacaktr.

Ramazann birletiriciliine iaret ederek birlikte yaama vurgusu yapan Kurtulmu, unlar kaydetti:

Biz tek bir milletiz. 80 milyon vatandamzn hepsi, dillerinin, renklerinin, kültürlerinin, etnik kimliklerinin, mezheplerinin farkllna ramen hepimiz biriz, bütünüz, beraberiz. Aslnda 1 milyar 700 milyon Müslüman, Fastan Endonezyaya kadar olan bu corafyada hepimiz de aslnda biriz. Ramazan da aslnda bize bu birlik ve beraberlii bir kere daha öretiyor. Hepimiz ayn sahuru yapyoruz, ayn iftar sofralarnda bir araya geliyoruz, ayn Allaha inanyor, ayn kbleye yöneliyor, ayn peygamberlere inanyoruz. Dolaysyla aramzdaki kültürel, etnik kimlik, dil farkllklar da bizim yaratlmzn zenginliklerindendir. Bunu bir ayrlk vesilesi olarak asrlardr bu millet yapmad, bundan sonra da yapmayacaktr. Bütün bu Anadolu ve geni slam corafyasnda inallah yaadmz bütün bu farkllklar güç olarak kullanmay baaracaz. Müslüman ümmeti, aziz milletimiz de yeniden tarihteki o güçlü, ihtiaml günlerine dönecek.

- Her tarafnda maneviyat, peygamberlerin ayak izleri var

Numan Kurtulmu, bütün bölge halkna sevgilerini sunarak Ne mutlu ki böyle güzel bir ehirde yayorlar. Her tarafnda maneviyat, peygamberlerin ayak izleri var. Onlarn yürüdüü yerlerde hiç olmazsa oralara nakettirmi olduklar o maneviyat var. Diyarbakrl hemehrilerimiz de bu bakmdan Türkiyenin en ansl illerinden birisinde oturuyorlar. Ramazanlarn ve Kadir gecelerini tebrik ediyor, yaklaan bayramlarn da kutluyorum. diye konutu.

- Güvenlik güçleriyle görütü

Babakan Yardmcs Kurtulmu, buradaki programnn dönüünde yol üstündeki bir kontrol noktasnda aracndan inerek güvenlik güçleriyle sohbet etti. Kurtulmu, Eil ziyaretinin ardndan Merkez Sur ilçesindeki Hazreti Süleyman Camisine geçti.

Sur ilçesindeki çkale Müze Kompleksini gezdi.

Diyarbakr Müzesini ziyaret eden Kurtulmu, daha sonra gazetecilere açklamada bulundu. Diyarbakrn ksa bir süre önde fevkalade hazin olaylarla kar karya kaldn belirten Kurtulmu, kentin terör dolaysyla zor zamanlar geçirdiini, binalarn ykldn, camilerin kurunlandn, yerleim yerleri önünde bombalar patlatldn söyledi.

Bu hazin tablodan artk Türkiyenin kurtulduunu dile getiren Kurtulmu, kadim kültür ve medeniyet ehirlerinden birisi olan Diyarbakrn yeniden canlandn ifade etti. Hazreti Süleyman ve 27 ehit sahabenin türbesinin bulunduu alann düzenlemesinin de baarl olduunu aktaran Kurtulmu, bölgede yürütülen restorasyon çalmalarnn kente kimliini yeniden kazandrdn vurgulad.

- Diyarbakr yine bir kültür ve turizm merkezi olacak

Diyarbakrn hem manevi hem de kültür ve medeniyet ehri kimlii bulunduunu anmsatan Kurtulmu, öyle konutu: Diyarbakr inallah yeniden bar, esenlik içerisinde, halknn sokaklarnda sabaha kadar rahat gezebildii, hiç kimsenin hiçbir tehdit ve korku altnda tutulmad, kültürün, medeniyetin, sanatn, üniversitenin, çalma yerlerinin, her eyin cvl cvl iledii bir ehir haline getireceiz. Surun, yeniden inasyla ilgili çalmalar süratle devam ediyor. Diyarbakrn bütün ilçelerinde, belediyemizin, devletimizin yapt hizmetler, vatandalarmza güzel bir ekilde dönüyor. Zor günler geride kald. imdi onlar hafzalardan silme dönemidir. Diyarbakr halkmzn, Türkiyedeki aziz milletimizin hafzalarndan sileceiz. Diyarbakr yine bir kültür ve turizm merkezi olacak. Ankarann, zmirin, stanbulun insanlar yine yerli turist olarak gelecek ve bu ehrin güzelliklerine ahit olacaklar. Emei geçen bütün kardelerimize teekkür ediyorum. El birliiyle Diyarbakr ayaa kaldrmak hepimizin vazifesidir.

- Bu topraklar, insanln son esenlik adasdr

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan bata olmak üzere, hükümet, belediye bakanlar, valililer ve ilgililerin Diyarbakr halkyla bu ehri örnek hale getireceini vurgulayan Kurtulmu, nsanlar evlerinden oldular ama çok ksa bir zamanda evlerine yeniden kavuacaklar. Bar, huzur içerisinde yaayacaklar. dedi.

Kurtulmu, unlar kaydetti:

Bu topraklar, insanln son esenlik adasdr. Bu topraklarda huzursuzlua, ayrla asla yer yoktur, olmamaldr. Biz asrlardr burada Selahaddin Eyyubinin torunlaryla Klçarslann torunlar yan yana bu corafyada hep beraber olduk. Bütün ehirlerimize hem Klçarslann hem Selahaddin Eyyubinin ruhunu nakettik. Anadolu böyle fethedildi. Bu ayrlklar gayrlklar hiç kimsenin bir daha ortaya koymasna frsat vermeyeceiz. Bar dil ucuyla deil kalpten ve gönülden isteyerek yolumuza devam edeceiz. nallah çok daha güzel günlere gideceiz.

- Bu kadar krizlerin olduu bir corafyada yeni bir krize asla yer yok

Kurtulmu, konumasnn ardndan sorular da cevaplad.

Bir gazetecinin Katar krizine ilikin sorusu üzerine Kurtulmu bu krizin yapay olduunu belirtti.

Bu krizin hiç yoktan ortaya çkarldn ifade eden Kurtulmu, Türkiyenin tavrnn belli olduunu söyledi.

Babakan Yardmcs Kurtulmu, Cumhurbakan Erdoan, Dileri Bakan Mevlüt çavuolu ve ilgili birimlerin sorunlarn çözülmesi için gayret ettiini anmsatarak, Bu kadar krizlerin olduu bir corafyada yeni bir krize asla yer yok. Yeni bir krizi asla istemeyiz. Bunun için de Türkiye olarak büyük bir gayret sarf ediyoruz. Bu kriz yapaydr ama potansiyeli itibaryla da genileme ihtimali olan bir krizdir. Onun için hiç kimseye faydas yoktur. Bir an evvel bunun diyalogla çözülmesi gerekir. Ümit ederiz ki bayrama kalmadan çözülür. deerlendirmesinde bulundu.

- Türk Ahmet ile Kürt Ahmet arasnda ne fark vardr

Terörle mücadele ve bölge illerine sunulan ekonomik programlara ilikin bir soru üzerine de Kurtulmu, 40 yldr teröre destek verenlerin Selahaddin Eyyubi ve Klçarslann çocuklar arasna fitne koymaya çaltn vurgulad.

Türkiyenin ayaklarna bir pranga balyorlar. Türkiyenin ileriye gitmesini istemiyorlar. diyen Kurtulmu, bunlarn, Diyarbakrllarn, dier ehirdekilerin refah içinde yaamasn istemediklerini ifade etti.

Kurtulmu, öyle konutu: Bu oyunu bozacaz. Bunun yolu da birlikte, hep beraber o kardelii hissetmek ve samimi olarak kardeliimizi yaayabilmektir. Bu memlekette yaayan Türk Ahmet ile Kürt Ahmet arasnda ne fark vardr? Birçok eyimiz müterek. Ana dilimiz brakn farkl olsun. Kimse dilini, kültürünü, etnik yapsn, ailesini seçerek bu dünyaya gelmedi. Ama bu farkllklarmz bizim zenginliimiz olmak mecburiyetindedir. Zenginliimiz olursa bundan, bu bölgede olan bütün kardelerimiz, Türkiyemiz istifade eder. Farkllklarmz ayrlk haline getirmeye çalanlara aman ha dikkat edin. Terör ve fitne fesat peinde koanlara da buradan diyoruz ki Size ekmek çkmaz. Buradan size de bir gelecek yok, bundan vazgeçin. Bu millet kararldr, hep beraber 80 milyon el ele kol kola girmi vaziyette inallah terörü geride brakacak.

Ana Sayfaya Git