'Bu Yaz Sen de Yaz' yazarlık atölyesinin ilk mezunları

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin, 'Bu Yaz Sen de Yaz' yazarlık atölyesi ilk mezunlarını verdi

Haberler 15.09.2021 - 06:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesinin Bu Yaz Sen de Yaz yazarlk atölyesi ilk mezunlarn verdi.

Diyarbakr Büyükehir Belediyesinin gençlerin kültür ve sanat alannda kendilerini yetitirmesi amacyla düzenledii atölye çalmalar devam ediyor. Kültür ve Sosyal ler Dairesi Bakanlnn bu amaçla 18-25 ya aras genç yetenekleri kefetmek için düzenledii Bu Yaz Sen de Yaz yazarlk atölyesinin ilk örencileri mezun oldu. Büyükehir Belediyesi, l Milli Eitim Müdürlüü ve Diyarbakr Yazarlar ve airler Derneinin ibirlii ile 6 hafta süren atölyede kursiyerlere iir, öykü ve inceleme-aratrma alanlarnda eitimler verildi. Mezun olan örenciler için Ahmed Arif Edebiyat Müze Kütüphanesinde tören düzenlendi. Kültür ve Sosyal ler Dairesi Bakan Ali çelik, burada yapt konumada, yazarlar için Diyarbakrn malzeme anlamnda çok zengin bir ehir olduunu söyledi. çelik, Yazarlk atölyesini kalbimizi, ruhumuzu besleyen bir ura olarak görüyorum. Yeni dönemde 21 haftalk uzun soluklu bir atölye düzenleyeceiz dedi.

Konumalarn ardndan Bu Yaz Sen de Yaz yazarlk atölyesine katlan katlmclara sertifikalar verilirken, eitmenlere de plaket takdim edildi.

Törene, Kültür ve Sosyal ler Dairesi Bakan Ali çelik, DYAD Genel Sekreteri Mehmet Tanrkulu, DYAD cra Heyeti Bakan Veysi Fida, eitmenler ve örenciler katld.

Ana Sayfaya Git