Budistlere Lanet Yağdı

Myanmar yönetimi ve Budist çetelerin Arakanlı Müslümanlara yönelik katliamına ilişkin Diyarbakır İslami STK'ları tarafından kitlesel basın açıklaması yapılarak, vahşet ve barbarlık lanetlendi.

Haberler 09.09.2017 - 10:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Myanmar ordusu ve Budist çetelerin Arakanl (Rohingya) Müslümanlara yönelik vahice saldrlarna slam dünyasndan tepkiler gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda, yaanan katliamlara ilikin farkl bölgelerde yürüyüler ve kitlesel basn açklamalaryla Myanmar yönetimi telin ediliyor.

hvan-Der Diyarbakr ubesi üyesi Zeybek Bu zulüm bata slam dünyasnn yöneticilerinin olmak üzere uluslararas ve bölgesel güçlerin sessizliiyle daha da güçlenmektedir. Müslüman varlna tahammül etmeyen Budist Myanmar, slam düman olduunu gizlememektedir dedi.

Mustazaflar Cemiyeti Batman ube Bakan Aydn Bu sahipsiz halk gözyalar içinde, imdat çlklaryla dünya Müslümanlarn yardma çarmaktadr diye konutu.

Diyarbakr ve Batmanda, Cuma namaz sonras düzenlenen kitlesel basn açklamasnda da hem Myanmar yönetimi iledikleri cinayetlerden dolay lanetlendi hem de bata slam ülkeleri olmak üzere uluslararas kamuoyuna çarda bulunularak yaanan vahete seyirci kalnmamas istendi.

Diyarbakrda merkez Sur ilçesi tarihi ç Kalede bulunan Hazreti Süleyman Camisi önünde bir araya gelen sivil toplum kurulularnn üyeleri, Myanmardaki katliam knayarak, Kahrolsun budist çeteler, Budist vahete dur de ve Müslüman zulme sessiz kalamaz yazl dövizler tad.

CUMA SONRASI ORTAK TEPK

hvan-Der Diyarbakr ubesi üyesi Mehmet Ali Zeybek, grup adna açklamay okudu. Basn açklamas, Sakn, Allah zalimlerin yaptklarndan habersiz sanma! Allah, onlar ancak gözlerin dehetle bakakalaca bir güne erteliyor., Size ne oluyor da Allah yolunda ve Ey Rabbimiz! Halk zalim olan u memleketten bizi çkar; bize kendi katndan bir veli (koruyucu, sahip) gönder, bize kendi katndan bir yardmc gönder diyen zayf düürülmü erkekler, kadnlar ve çocuklar urunda savamyorsunuz? brahim Sresi 42inci ve Nisa Sresi 75inci ayetiyle bald.

Zeybek, Müslüman kardelerinin diri diri yakld, bedenlerinin acmaszca parçaland görüntüler karsnda sessiz kalmann, harekete geçmemenin yaplan katliamlara ortak olmakla e deer olduunu söyledi. Yaanan akl almaz vahetlere zemin oluturan olayn, slam dünyasnn parçalanml olduunu dile getiren Zeybek, Corafyamzn farkl bölgelerinde yaadmz iç çatmalar bizi bizden uzaklatrm, kutuplara ayrmtr. Bu parçalanml gören zalimler, kafirler ve onlarn yerli i birlikçileri son Müslüman topraa düene kadar katliamlarn sürdürmektedir. diye konutu.

ARAKAN MÜSLÜMANLARI

Bugünlerde ahitlik yaptklarnn, Arakan Müslümanlarnn yaadklarnn, yeni vuku bulan saldrlar olmadn kaydeden Zeybek, dünya zalimlerinin cürümlerinin çuvallara deil karanlk gecelere smayacak kadar uzadn belirtti. Bugün insanla düen görev, zalimlerin insanlk d eylemlerini görüp eyvallah etmemeleridir. Zulmü en güçlü yöntemlerle zalimlerin yüzüne çarpmaktr. diyen Zeybek, bugünün, kendi sorunlarn, aclarn unutup Arakanllarn yannda olma günü olduunu aktard.

Yaanan zulüm karsnda seslerini yükseltmek, maddi manevi her türlü destei sunmann dünya Müslümanlarnn eref meselesi olduunu ifade eden Zeybek, bunu slam kardeliinin gereklilii diye niteledi.

BR SOYKIRIM POLTKASIDIR

Bu kymlarn bilinçli bir soykrm politikasnn ürünü, net olarak slam ve Müslüman dümanlnn da vurumu olduunu kaydeden Zeybek, uluslararas kamuoyunun duyarszl ve yaanan barbarca saldrlar görmemezlikten gelmesinin, Batnn yüzüne çalan kara bir leke olduunu dile getirdi.

Zeybek, unlar kaydetti: Bu zulüm bata slam dünyasnn yöneticilerinin olmak üzere uluslararas ve bölgesel güçlerin sessizliiyle daha da güçlenmektedir. Müslüman varlna tahammül etmeyen Budist Myanmar, slam düman olduunu gizlememektedir. Filistinli Müslümanlarn katledildii silahlar bugün Budist çetelerin elinde Müslümanlar hedef almaktadr. Arakan slam topradr ve öyle de kalacaktr. Bugün farkl hesaplar içerisine giren slam topraklarnn yer alt ve yer üstü zenginliklerini sömürmeyi amaçlayan yerli ve uluslararas güçler Allahn izniyle hedeflerine ulaamayacaktr. Mazlum ve mustazaflarn rabbi Allahtr. Açklamaya, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Bakan Yardmcs Hüseyin Ylmaz ve vatandalar da katld.

ZALMLER çN YAASIN CEHENNEM

Diyarbakr slami STKlar tarafndan organize edilen kitlesel basn açklamasna katlan vatandalar sk sk Zalimler için yaasn cehennem, Ji bo Bdstn xwnxwar bij cehennem sloganlar atarak Myanmar yönetimini telin etti.

BATMAN HALKI SOKAKTA

Batmanda da cuma namaz sonras Mustazaflar Cemiyetinin öncülüünde Gülistan Caddesinde bir araya gelen çok sayda vatanda, tadklar Arakan kan alyor, Nobel ödüllü katliam, Zalimler için yaasn cehennem, Rabbim hesabn sor ya da bize hesabn soracak güç ver, Haydi dünya uyann Arakanda zulüm var, Öyle bakma çocuk insan olmaktan utanyorum yazl dövizlerle katliamlara tepki gösterdi.

Mustazaflar Cemiyeti Batman ube Bakan Fevzi Aydn, Müslüman corafyasnda yaanan katliamlar lanetledi.

Müslümanlarn neredeyse dünyann her yerinde zulme ve katliamlara maruz kaldn vurgulayan Aydn, Bir asra yakndr Budist Myanmar yönetiminin her türlü saldr ve tecavüzü altnda yaayan bu mazlum halk son yllarda korkunç katliam ve vahi saldrlarla soykrma uratlp yok edilmeye çallyor. Kendi öz yurtlarnda vatansz braklarak ya tehcir ya da ölüm arasnda tercihe zorlanyor. Arakan, Myanmar denilen uzak Asya ülkesinin bir bölgesi. Müslümanlarn bölgesi. Müslümanlar asrlardr burada yayorlar. Onlarn vatanlar Arakan. dedi.

Myanmar yönetiminin Batl güçlerin de destei ile Arakanl Müslümanlar katlettiini belirten Aydn, her geçen gün saldrlarn daha da arttna dikkati çekti.

KATLAMLARA SEYRC KALINAMAZ

Arakanl Müslümanlar dinlerinden çeviremeyen Budist Myanmar yönetiminin katliamlarnn kabul edilemez olduunu dile getiren Aydn, öyle konutu:

Ama ne yazk ki Müslümanlarn gerilemesiyle dünyann birçok ülkesinde olduu gibi Arakanda da Müslümanlar kimsesiz ve sahipsiz kaldlar. ngiliz emperyalizminin desteiyle güçlenen zalim, Budist Myanmar yönetimi Arakanl Müslümanlara yönelik planl bir bask sürecini yürürlüe koydu. Arakanl Müslümanlar dinlerinden vazgeçiremeyen, onlar asimile edemeyen Budist rejim ve destekçisi Bat, bu mazlum ve kimsesiz Müslümanlara her geçen gün zulmünü daha da artrd.

Arakanl Müslümanlarn 1980 ylndan itibaren vahi katliamlarla kar karya kaldn vurgulayan Aydn, öyle devam etti:

O günden bu yana on binlerce Arakanl Müslüman, kadn çocuk denilmeden vahice katledildi. Yüz binlercesi de vatanlarn terk edip komu Bangladee snmak zorunda kald. Burada derme çatma barakalarda, aç ve susuz, her türlü hastala açk bir ekilde yaayan bu mazlum halkn çilesi maalesef bir türlü bitmek bilmiyor. Bat ua Budist yönetim ve organize ettii çeteler Müslümanlarn vahdetten uzak oluundan, dünyann umursamazlndan cesaret alarak Müslümanlar toplu kymdan geçirme yolunu seçmi. Müslümanlar diri diri yaklmakta, içinde bulunduklar evleriyle birlikte atee verilmektedirler. Bu sahipsiz halk gözyalar içinde, imdat çlklaryla dünya Müslümanlarn yardma çarmaktadr.

Müslümanlara çarda bulunan Aydn, Arakanl Müslümanlarn zulümden kurtulmas için derhal harekete geçilmesi gerektiini sözlerine ekledi.

Daha sonra Arakanllar için dua edildi.

Ana Sayfaya Git