Buradan gitmem!..

Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti sürüyor.

Haberler 05.11.2020 - 09:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi, 429uncu gününe girdi.

Hakkarinin Yüksekova ilçesinden gelerek 6 yl önce 14 yanda daa kaçrlan olu Hamza için eylemde yer alan anne Zümrüt Salim, çocuklarna kavuuncaya kadar evlat nöbetine devam etmekte kararl olduklarn söyledi.

Benim olumu bu binaya getirdiler. 20 gün eitim verdiler. Götürüp PKKya teslim ettiler. ifadelerini kullanan Salim, evladn almadan HDPnin önünden ayrlmayacan belirtti.

Salim, Sonuna kadar buradaym. Olumu almadan buradan gitmiyorum. Evladm sattlar, daa gönderdiler. Allah onlara brakmasn. Bizi burada mahkum ettiler. Bütün Türkiyeye sesleniyorum, gelip bize yardm etsinler. Bize destek versinler. Bütün annelere de sesleniyorum, gelsinler çocuklarn istesinler, o zalimlerin elinden kurtarsnlar. diye konutu.

BURADAN KESNLKLE GTMEM

stanbuldan 6 yl önce 14 yanda daa kaçrlan olu Tuncay için oturma eylemi yapan evket Bingöl ise tek amaçlarnn çocuklarna kavumak olduunu kaydetti.

Oluna teslim olmas çarsnda bulunan Bingöl, öyle devam etti:

Tuncay olum eer beni görüyorsan, duyuyorsan kesinlikle asker ve polisi gördüün gibi kaç, teslim ol. Bu kuklalara inanma. Bunlar Amerikann kuklasdr. Amerika bunlar kullanyor. Biz bunlardan ne umut bekleyeceiz ki? 14 aydr kaplarnda bekliyoruz, gelip de bir açklama yapmadlar. çocuklarmz istiyoruz. çocuklarmz gelene kadar buradan ayrlmayacaz.

Ana Sayfaya Git