Buradan gitmeyiz!

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemi 339. gününe girdi.

Haberler 07.08.2020 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Daa 6 yl önce kaçrlan olu Roat için Hakkarinin emdinli ilçesinden gelerek oturma eylemi yapan anne Necibe çiftçi, bir evladnn daa kaçrldn, onu arayan dier olunun ise 3 yl önce PKKl teröristlerce öldürüldüünü söyledi.

çadrn altnda 339 gündür mücadele verdiklerini anlatan çiftçi, evladna kavuana kadar oturma eylemini sürdürmekte kararl olduunu kaydetti.

HDP ve PKKdan evlatlarn istediklerini belirten çiftçi, 11 aydr bu çadrn altnda mücadeleye devam ediyoruz. Buradan gitmeyeceiz. HDPden ve PKKdan evlatlarmz istiyoruz. Bu çadrn altnda yaz, k, hastalk, çamur demeden bu mücadeleye devam ediyoruz. HDPden çocuumu almadan buradan gitmeyeceim. ifadelerini kulland.

PKK OLUMUZU GER VERSN

çocuuna seslenen çiftçi, Olum Roat, senin yerin oras deil. Kardein, PKK tarafndan öldürüldü. Geri dön, askere ve polise teslim ol. dedi.

Olu Tuncay için eylem yapan evket Bingöl ise 6 yl önce çocuunun HDP tarafndan kaçrlarak daa götürüldüünü dile getirdi.

Bugüne kadar evladndan haber alamadna iaret eden Bingöl, çocuklarmz almadan buradan kalkmayacaz. çocuklarmz bunlardan alacaz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git