Burası hayır çarşısı

Diyarbakır'da ihtiyaç sahiplerinin faydalanacağı 'Hayır Çarşıları' açılmaya devam ediyor

Haberler 22.01.2021 - 10:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn merkez Yeniehir ve Kayapnar ilçelerinden sonra Balar ilçesinde de Müftülük ve Türkiye Diyanet Vakf i birliiyle muhtaç vatandalarn birçok ihtiyaçlarn ücretsiz karlayabilecei Hayr çars hizmet vermeye balad.

Balarda, ihtiyaç sahibi vatandalarn faydalanaca Hayr Marketinin açl, Diyarbakr l Müftüsü Yavuz Selim Karabayr, Balar Kaymakam Yavuz Güner, Balar lçe Müftüsü Hasan Yardak, TDV gönüllü üyeleri ve vatandalarn katlm ile gerçekleti.

Açl töreninde konuan Balar Kaymakam Yavuz Güner, lçe Müftülüü ve hayrsever i adamlarnn katklaryla bu güzel hizmeti ihtiyaç sahiplerine ulatracaklarn belirterek Türkiye Diyanet Vakf Balar ubesi ve din görevlileri tarafndan belirlenen ihtiyaç sahiplerinin bu çardan faydalanabileceini ifade etti.

Din görevlileri ve gönüllerinin hayrda yartklarna ahit olduunu söyleyen Güner Bu marketimiz artk yardmlama örneinin kurumsallat ve ihtiyaç sahiplerine umut kaps olan bir yer olmutur. Bu güzel hayrda emei ve öncülüü bulunan bata ilçe Müftümüz Hasan Yardak olmak üzere tüm hayrseverlerimize, din görevlilerimize ve gönüllülerimize ükranlarm sunarm. dedi.

DER LçELERMZDE DE BU HZMET YAYGINLATIRMAYI DÜÜNÜYORUZ

Hedeflerinin ihtiyaç sahiplerini gözetmek olduunu belirten l Müftüsü Karabayr htiyaç sahibi olan kardelerimizin tespitlerinin yaplp onlar mahcup etmeden, hizmet etmeyi üzerimize minnet borcu biliyoruz. Yeniehir ve Kayapnarda hayr çars açtk, imdi Balar ilçemizde de açla ahit oluyoruz. Dier ilçelerimizde de bu hizmeti yaygnlatrmay düünüyoruz. Bu hayr marketimizin Balar ilçemizde kazandrlmasna emei olan bata lçe Müftümüz Hasan Yardak Hocamza ve Türkiye Diyanet Vakf gönüllü üyelerine teekkür ediyorum. ifadelerini kulland.

Kurum olarak birçok hayr faaliyetlerine imza attklarna vurgu yapan Yardak ise Osmanl dönemindeki sadaka ta, zimem defteri ve askda ekmek gibi uygulamalar hatrlatarak açln gerçekletirdikleri hayr marketine hayrseverler tarafndan braklan emanetlerin büyük bir özveriyle gerçek ihtiyaç sahiplerine ulatrlacan belirtti.

Tören, Karabayrn yapt dua ve kurdele kesimi ile sona erdi.

Ana Sayfaya Git