Burmalı tescilli

Diyarbakır'ın geleneksel tatlısı burma kadayıf, ramazan ayında iftar sofralarının vazgeçilmezi olmayı sürdürüyor.

Haberler 27.04.2020 - 00:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn yüzyllk geleneksel lezzetini kesintisiz sunan kadayf üreticileri, fstkl, cevizli, kaymakl ve peynirli hazrlanan kadayf çeitlerinin ramazan aynda da sofralarnda yer almasn salyor.

Ustalarn hünerli ellerinde hayat bulan burma kadayf, ramazan sofralarn tatlandrmak isteyenlerin beenisine sunuluyor.

Günlük üretilerek müterinin beenisine sunulan burma kadayf bata Ankara ve stanbul olmak üzere Türkiyenin farkl illerinde de talep görüyor.

Türk Patent ve Marka Kurumunca 3 yl önce corafi iaret tescil belgesi verilen burma kadayf damak çatlatyor.

Kadayf iletmecisi Mehmet Altunbay, ramazan aynda tatl satnda art olduunu, talebi karlamak için youn çaltklarn söyledi.

TESCLL KADAYIF SOFRALARDA

Kadayf yapm için hazrlanan hamurun en az 6 saat dinlendirildiini, ardndan tel haline getirildiini belirten Altunbay, tel halindeki hamurun içerisine fstk, ceviz veya kaymak koyup ardndan tepsiye dizdiklerini, iki tarafn da piirdikten sonra 45 dakika bekletip erbetini döktüklerini kaydetti.

Altunbay, ramazanda vatandalar evlerinden çkmasa bile konutlara sipari götürdüklerini dile getirerek, öyle dedi:

ubelerimiz açk, sadece evlere paket servisi yapyoruz. Halkmzn sal için hijyene daha çok dikkat ederek çalmalarmz sürdürmeye devam edeceiz. Ramazan aynda üretimimize ara vermeden bütün iftar sofralarn tatllarmzla tatlandryoruz. Tüm halkmz rahat olsun üretimimizde bir sknt yok.

Vatandalardan Kadir Görgülü de burma kadayf çok sevdiini anlatarak, Kentimizin kadayf çok mehur. Herkese tavsiye ediyorum. ftar sofralarn bu tatlyla enlendirsinler. Ramazan ay dolaysyla burma kadayf tüm sofralarn vazgeçilmezidir. dedi.

Ana Sayfaya Git