Bursalı iş adamına işbirliği çağrısı!

Diyarbakır Valisi Karaloğlu, Bursa'da ipek üretimi yapan iş adamlarını iş birliğine çağırdı

Haberler 27.02.2021 - 00:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valisi Münir Karalolu, Bursada ipek üretimi yapan i adamlarna i birlii çarsnda bulundu.

Valilikten yaplan açklamaya göre, Vali Karalolu, Sosyal Medya Bulumalar program kapsamnda çevrim içi olarak Kulp ve Lice ilçesindeki vatandalarla görütü.

lçelerin sorunlar ve yürütülen çalmalar ile taleplerin görüüldüü programda Karalolu, ilçelerin altyapdan ulama, tarm ve hayvanclktan sosyal alanlara, salk ve gençlik hizmetlerinden turizme kadar çeitli sorunlarna deindi.

Karalolu, kentin en önemli ürünlerinden ve tantm araçlarndan birinin ipek böcekçilii olduunu, Kulpun ya kozada Türkiyedeki toplam üretimin yüzde 60n karladn belirtti.

PEK ÜRETM çARISI

Bursann da ipek üretiminde öne çktna iaret eden Karalolu, Bursadaki ipek üreticilerine Bu ii beraber büyütelim. Diyarbakr ve Bursada ya koza üretimini çoaltalm. Bursa ile Diyarbakr arasnda doal ipek üretimi üzerinden bir dostluk, kardelik ilikisi kuralm. çars yapt.

Bursal üreticilerin tekstil tecrübelerinden yararlanmak istediklerini dile getiren Karalolu, Siz varsanz, biz hazrz. Beraber yol alabiliriz. ifadelerini kulland.

Vali Karalolu, Kulpta koza ve kozadan mamul ürünlere dönük projelerinin bulunduunu, üreticilere bu yönde desteklerin devam edeceini kaydetti.

Ana Sayfaya Git