Bütün çocukları istiyoruz

Diyarbakır'da 13 yaşındayken PKK tarafından kaçırılan oğlu Mehmet için HDP il binası önünde evlat nöbeti tutan Nihat Aydın, çocukları dağda olan diğer ailelerden destek istedi.

Haberler 03.02.2022 - 00:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR(SÖZ)- Diyarbakrda 13 yandayken PKK tarafndan kaçrlan olu Mehmet için HDP il binas önünde evlat nöbeti tutan Nihat Aydn, çocuklar dada olan dier ailelerden destek istedi.

ALELERN EYLEM DEVAM EDYOR

Diyarbakrda olu Mehmet Akarn terör örgütü PKK tarafndan kaçrldn düünerek HDP Diyarbakr il binas önünde oturma eylemi balatan Hacire Akarn evladna kavumas, dier aileler için de umut oldu. Hacire Akarn da çarsyla çocuklarn bulmak isteyen aileler, 3 Eylül 2019da HDP binas önünde oturma eylemine balad. 255 ailenin 885 gündür sürdürdüü evlat nöbetinde Hacire Akar ile birlikte 34 aile çocuklarna kavutu.

BÜTÜN çOCUKLARI STYORUZ

Diyarbakrda 2015 ylnda Alipaa lkokulu son snfta örenim görürken kaçrlan 13 yandaki olu Mehmet için eylem yapan Nihat Aydn, sadece olunun deil, dadaki bütün çocuklarn dönmesini istediini söyledi. Olu Mehmeti almadan eylemine son vermeyeceini anlatan Aydn, unlar söyledi:

MUHALAFET PARTLERNE çARI

Ben sadece olum için konumayacam. sterim ki dada olan bütün çocuklar geri dönsün. Onlarn da anne babalar gelsin burada bize destek versinler. Biz burada anne ve babalar olarak nöbet tutuyoruz, çocuklarmz istiyoruz. Ama biz tek kendi çocuklarmz deil, bütün çocuklar istiyoruz. Artk yeter diyoruz, karde kardei öldürmesin. Bu oyuna gelmeyelim. Gelin bu çadr bar çadr yapalm. Bu çadrn çats altnda akan karde kanna artk dur, diyelim. Eer gerçekten yüreiniz yetiyorsa gelin hep birlikte bu kan durduralm. Bir de muhalefete seslenmek istiyorum. Eer siz de samimiyseniz gelmezseniz dahi en azndan bir haber göndererek yanmzda olduunuzu belirtin.

Ana Sayfaya Git