Büyük güne hazırlık!

Peygamber Sevdalıları Vakfı Diyarbakır Koordinatörlüğü tarafından 28 Nisan'da düzenlenecek olan "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliği için kentte hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor.

Haberler 23.04.2019 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Peygamber Sevdallar Vakf Diyarbakr Koordinatörlüü tarafndan 28 Nisan Pazar günü Newroz Miting Alannda düzenlenecek olan Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaama etkinlii için hazrlklar tüm heyecanyla devam ediyor.

Vakf gönüllüleri, kentin çeitli yerlerini pankart, afi ve flamalarla donatmaya balad. yerlerine, caddelerdeki kavaklara, köprülere, dolmu ve otobüslerin camlarna, etkinlie davet için Türkçe ve Kürtçe (Kurmanc, Zazak) yazl afi ve pankartlar asld.

Bu kapsamda hazrlklar devam ederken, ayrca her eve, Aratrmac-Yazar Özkan Yamann kaleme ald 40 Hadis 40 Ders kitab datlmaya baland.

Finali Diyarbakrda gerçekleecek olan söz konusu etkinlik için devam eden çalmalar hakknda açklamalarda bulunan Peygamber Sevdallar Vakf Diyarbakr l Koordinatörü Hüsamettin Bönül, hazrlklarnn bir buçuk aydan bu yana baladn ve çalmalarnn hzl bir ekilde devam ettiini söyledi.

Etkinliin her yl olduu gibi bu yl da devam ettiini belirten Bönül, Peygamber Sevdallar Vakf Diyarbakr Koordinatörlüü olarak bu yl ki çalmalarmza yaklak bir buçuk aydan bu yana balam bulunmaktayz. Bata tertip komitesi olmak üzere temsilcilerimiz düzenli olarak toplantlara katlp iin takibatn yapma noktasnda büyük bir gayret sarf ediyorlar. Bu alandaki çalmalarmz hamdolsun devam ediyor. Biz bu iin startn Peygamberimize salavat getirerek, yani salavat kampanyasyla balatm bulunmaktayz. Bugün, artk alana inecek dereceye girmi bulunuyoruz. Önümüzdeki hafta alanda çalmalarmz tamamyla hissedilecek ekilde younluunu gösterecektir. dedi.

lan ve tantm çalmalar hakknda bilgi veren Bönül, Özellikle bu yl 15 bin afi bastrdk. Kardelerimiz bu afileri datyorlar ve datmlarn muhtemelen bitirmi olacaklar. Her eve datmak üzere Diyarbakr ve bölgesinde 210 bin tane el ilan bastrm bulunmaktayz. Her eve bu mesaj ulatrmak için bütün kardelerimiz el ilann belirlediimiz günlerde nallah ulatracaktr. Diyarbakrn bütün ilek caddelerine açabilecek ekilde 150 adet branda asm bulunmaktayz. Özellikle bu yl ki Resulullah Anlama ve Sünnetini Yaama etkinliimizin temas Ahlak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammeddir. Resullah anlama, hayatn yaama ve onun adaletini örenme adna 100 bin küsur kitap datyoruz. Bu kitaplar her eve girecek. Bu kitabmz özellikle hadis kitabdr. Resulullahn sözlerinden ibaret olan bir kitaptr. Temamzda da olduu gibi Resulullahn ahlak ve adaletini örenmemize katk sunacak bir kitap olur ve bizim halkmz bundan istifade etmi olacaktr inallah. ifadelerini kulland.

Bönül, son olarak unlar kaydetti:

Öncelikle bu, yllardan beri süregelen ve Diyarbakr halknn aina olduu bir etkinliktir. Diyarbakr halk her yl bu etkinliimize büyük bir teveccüh göstererek katlmaktadrlar. Biz bu halkmz tekrar büyük bir cokuyla alanda Resulullah anlamaya ve sünnetini yaamaya davet ediyoruz. Allah kendilerinden raz olsun.

Ana Sayfaya Git