Büyük zafer sarıldığım an

Tunceli'de Güllü Turan, 6,5 yıl önce PKK'nın dağa kaçırdığı kızı Alev'e (17) kavuşmanın sevincini yaşıyor. Kızının örgütten kaçmasının ardından 56 yaşında hayatının en mutlu anını yaşadığını belirten Turan, "6,5 yıl mücadele ettim, evladıma kavuştum ve en büyük zaferi ona sarıldığım an yaşadım" dedi.

Haberler 11.09.2021 - 01:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tunceli l Jandarma Komutanl ekipleri, 2015 ylnda Dersim Anadolu Lisesinde eitim gördüü srada PKK tarafndan kaçrlmasyla terör örgütüne katlan Alev Turann ailesi ile ikna görümelerine balad. Güllü Turan, 17 Mart 2020de çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin balatt oturma eylemine de katld. Güllü Turann çarlar sonras Alev Turan, 29 Temmuz 2021de Tunceli Jandarma Komutanl ekiplerinin ikna çalmalar sonucu PKKnn barnma alanlarnda kaçarak, güvenlik güçlerine teslim oldu. Turan, Diyarbakr Valiliinin çkaledeki makamnda annesiyle bulutu ve sarlarak hasret giderdi.

SÜREKL KIZIMIN YASTIINI VE ELDVENLERN KOKLUYORDUM

Kz daa kaçrldktan sonra kyafetlerine sarlarak, özlem giderdiini belirten Güllü Turan, 2015 ylnda kzm lise 2nci snftayd. 1 hafta bekledim, okuldan eve gelmedi. Sabah oldu, eim çkt, merkeze gitti. Aradk taradk, kzmz bulamadk, örendik ki daa çkm. HDP binasna gittik, Kzndan bir bilgimiz yok dediler. Ondan sonra örendik ki onlar kandrarak kzmz daa çkarm. 6,5 yl kzma hasretim, kzmn sesini hiç duymadm. Merak ettim, ölü müdür, diri midir; hiç bilmiyordum. Nenesi yalyd, hep Alevi sayklyordu, onun derdiyle kadn öldü. 6,5 yl ben de öldüm öldüm dirildim. Sürekli kzmn yastn, üstünü, patiklerini ve eldivenlerini kokluyordum. Sürekli fotoraflarna bakarak onlara sarlyordum dedi.

EN BÜYÜK ZAFER YAADIM

56 yanda hayatnn en büyük mutluluunu yaadn belirten Turan, Bir gün evde oturuyordum, jandarma geldi. Ben de Yardm edin, kzm el birlii ile dadan indirelim dedim. Sa olsunlar, bana çok yardmc oldular. Kzm dadan indirdik. Kzm gördüüm anda çok sevindim ve çok mutlu oldum. Kendisine doya doya sarldm, öptüm ve kokusunu içime çektim. 56 yandaym, hayatmda en çok ona kavutuum an mutlu oldum. 6,5 yl mücadele ettim, evladma kavutum ve en büyük zaferi ona sarldm an yaadm. Anneler umudunuzu asla yitirmeyin, el birlii yapn, çocuunuzu dadan indirin. Beni kzma kavuturan devletime çok teekkür ederim. Allah raz olsun devletimden diye konutu.

Ana Sayfaya Git