Büyükşehir Belediyesi 7 bin 700 meyve ağacını aşılayacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yerel ekonomiyi güçlendirmek amacıyla Kulp, Lice ve Çermik ilçelerinin farklı mahallelerinde toplam 7 bin 700 meyve ağacını aşılayıp ürün vermesini sağlayacak. Çalışma kapsamında ekipler, kaliteli ceviz yetiştiriciliği, ağaç aşılama ve budama konularında çiftçilere eğitimler de verecek.

Haberler 20.03.2018 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ekonomiye katk salamak ve kentte istihdam artrmak için çalmalarn sürdüren Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, Kulp, Lice ve çermik ilçelerinin farkl mahallelerinde yürüttüü çalmayla mevcut 7 bin 700 meyve aacn alayp ürün vermesini salayacak. Kentin corafyasnn ceviz yetitiriciliine uygun olmasn göz önünde bulunduran Muhtarlk leri Daire Bakanl ekipleri, kaliteli ceviz yetitiricilii, aaç alama ve nasl budanmas gerektii konusunda çiftçilere eitimler de veriyor. Aaç alama çalmalarnda Kulpun 12 mahallesinde 4 bin 500, Lice ile çermik ilçelerinin birer mahallelerinde bin 500er olmak üzere tespit edilen ve ürün vermeyen 7 bin 700 ceviz aac alanacak.

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Muhtarlk leri Daire Bakanl, kaliteli ceviz yetitiricilii çalmasnda çermik ilçesinin Bademli Mahallesindeki aaçlar alad. Ekipler, ayrca mahallede üretim yapan çiftçilere kaliteli ceviz yetitiricilii, alama ve aaç budama konularnda eitim de verdi. Yaplan çalmalardan dolay çiftçiler yetkililere teekkür etti.

AILAMA çALIMASI

Kulp, Lice ve çermik ilçelerindeki çiftçileri hedef kitle olarak belirleyen Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Muhtarlk leri Daire Bakanl,Mart aynda ürün vermeyen ceviz, Maysta melengiç aacnn Siirt fstna dönüümü, Haziranda ürün vermeyen dut ve yine Temmuz aynda melengiç aaçlarn almay planlyor.

Ana Sayfaya Git