Büyükşehir Belediyesi Hayvan Yetiştiricilerini Yalnız Bırakmıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahallelerde tarım ve hayvancılığı geliştirmek, tarımsal sulama altyapılarını güçlendirmek amacıyla gölet yapım ve onarım çalışmalarına devam ediyor.

Haberler 28.09.2020 - 00:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Krsal mahallelerde tarm ve hayvancl gelitirmek, tarmsal sulama altyaplarn güçlendirmek amacyla gölet yapm ve onarm çalmalarna devam eden Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, 7 ilçede 22 adet sulama göletinin bakm ve onarmna balad.

Büyükehir Belediyesi Krsal Hizmetler Daire Bakanl, geçmite yaplan ve kullanlmaz hale gelen göletleri onarmaya ve yenilerini ina etmeye devam ediyor. Mahalle sakinleri ve muhtarlardan gelen talepleri deerlendiren Krsal Hizmetler Daire Bakanl ekipleri, saha çalmas yürüterek durum tespitinde bulunuyor. Yaplan tespitler kapsamnda 2020 yl için hazrlanan projeleri ihale eden Büyükehir Belediyesi Krsal Hizmetler Daire Bakanl, Bismil, çermik, çnar, Ergani, Kayapnar, Silvan ve Sur ilçelerinde 22 mahallede hayvan içme sulama göletlerinin bakm ve onarmn balatt.

60 GÜN çNDE TAMAMLANMASI HEDEFLENYOR

çermik lçesi Sarbalta, Gürüz ve Kuyu mahallelerinde yürütülen çalmalar yerinde inceleyen Krsal Hizmetler Daire Bakan Nihat Nurbaki, çalmalarla ilgili bilgi verdi. Diyarbakr Valisi Münir Karalolunun talimatyla Krsal Hizmetler Daire Bakanl bünyesinde 7 ilçede aciliyet arz eden 22 adet hayvan içme suyu göletlerinin bakm ve onarmn balattklarn söyledi. Yaplan ihaleyle 22 göletin 90 gün içinde tamamlanmas gerektiini belirten Nurbaki, vatandalarn maduriyet yaamamas için 60 günde tamamlamay hedeflediklerini kaydetti. Nurbaki, ziyaret ettikleri mahallelerde vatandalarn geçim kaynaklarnn hayvanclk olduuna dikkat çekerek hayvan içme suyu göletlerinin bu açdan çok önem tadn vurgulad. 22 mahallede yaplacak göletlerle on binlerce hayvann suya kavuacan ifade eden Nurbaki, hedeflerinin krsal bölgelerdeki tüm mahallerde hayvan içme suyu sorununu ortadan kaldrmak olduunu anlatt.

BÜYÜKEHRE TEEKKÜR ETTLER

ncelemelerde mahalle muhtarlar ve vatandalarla da görüen Nurbaki, çalmalarn seyri hakknda bilgi verdi. Muhtarlar ve vatandalar ise yaplan çalmalarn hayvan yetitiricilii için çok önemli olduunu anlatarak Diyarbakr Valisi Münir Karalolu ve Büyükehir Belediyesi yetkililerine teekkür ettiler.

Ana Sayfaya Git