Büyükşehir Hazro’nun mahalle yollarını asfaltlıyor

Kent merkezi ve ilçelerde asfalt çalışmalarına devam eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Hazro ilçesi kırsal mahalle yollarında asfalt sathi kaplama çalışması yürütüyor.

Haberler 02.07.2017 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Büyükehir Belediyesinin, Hazro ilçesinde yürüttüü asfalt, yol yapm, bakm ve onarm çalmalar devam ediyor. Bu yl Hazro ilçesinin krsal mahallelerine ulam salayan 80,20 kmlik yolda 1. ve 2. kat asfalt sathi kaplama çalmas yaplacak.

Asfalt sathi kaplama çalmalarna Hazro merkez Mutluca-Kulp ilçe snr arasndaki grup mahalle yolunda balayan ekipler, ilk etapta 22 kmlik grup mahalle yolunun 14 kilometresinde asfalt sökümü yaparak yolun temel malzeme ve sktrma ilemini tamamlad. Yaplan ilemlerin ardndan ekipler, grup mahalle yolunda 1. ve 2. kat asfalt sathi kaplama çalmalarna balad. 5,5 metre geniliindeki yolda, asfalt sathi kaplama çalmalar temmuz aynn ikinci haftasnda tamamlanacak.

Hazro merkez Mutluca-Kulp ilçe snr grup mahalle yolunun asfaltlama ileminden sonra ekipler, 15,3 kmlik Kocaköy-Yukaravlak-Arkba-Tepecik-Krmata-Hazro grup yolu ve 6,6 kmlik Hazro ilçe merkezi-Dada grup mahalle yolunun 1. ve 2. kat asfalt sathi kaplamasn yapacak. Ekipler, ayrca Dada Mahallesi içine 3 bin 500 metrekare kilitli parke döeyecek.

52 kmlik yolda sathi kaplama yaplacak

Kavaklboaz-Sarerik, Uzunark-Aart-Silvan ilçe snr ve Yukar Avlak-Malgir-Aa Avlak-Ceylanc grup mahalle yollar ile Yerigüzel, Yerhisar, Gedikalan, Yazg, çökeksu ve Ülgen mahalle yollarnda toplam 52,20 km 2.kat asfalt sathi kaplama çalmas yürütülecek.

Ana Sayfaya Git