Büyükşehirin engellilere yönelik kursları başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin engelli bireylerin sosyalleşmelerini ve ekonomik kazanç elde etmelerini sağlamak amacıyla açtığı, pandemi nedeniyle ara verdiği meslek edindirme kursları hijyen tedbirleri üst seviyede tutularak yeniden başladı.

Haberler 12.08.2020 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Bakanl, pandemi nedeniyle ara verdii meslek edindirme kurslar yeniden balad.

ENGELLLERE KURS

KUR ibirliiyle Sümerpark Ortak Yaam Alannda 4 farkl branta gerçekleen kurslardan 18-40 ya aras farkl engel grubundaki bireyler yararlanyor. Kurslarn eitimleri alannda uzman olan Halk Eitim Merkezi Müdürlüü personeli tarafndan veriliyor. Büyükehir Belediyesi, t örücülüü, müzik ve tak tasarm eitimleriyle engellilerin yeteneklerini ortaya çkarrken Engelli Kamu Personeli Seçme Snavna (E KPSS) girecek engelli bireyler için de tekrar kursu balatt. Tüm konularn tekrar edilecei E KPPS kursunda haftada bir gün ise deneme snav yaplacak. Kurs snav tarihi olan 11 Ekim 2020ye kadar devam edecei belirtildi.

E KPSS eitimleri dnda 3 kursta eitim gören engelli bireyler, kurs süresi boyunca günlük 40 TL ücret almaya hak kazanacak. Büyükehir Belediyesi, ayrca eitim dönemi boyunca engellilerin Genel Salk Sigortalarn (GSS) yatraca belirtildi. Engellilerin sosyallemesini salamak ve kalifiyeli eleman yetitirmek için açlan kurslar baaryla tamamlayan kursiyerlere Milli Eitim Bakanl (MEB) onayl sertifikalar datlaca kaydedildi.

4 FARKLI BRAN

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, engellilerin meslek edinmeleri amacyla 4 farkl branta açt kurslarda hijyen önlemleri en üst seviyede tutuluyor. Eitimlerin verildii alanlar sk sk havalandrlrken belirli periyotlarda dezenfeksiyon ilemleri gerçekletiriliyor. Sosyal mesafe kurallarna dikkat edilen kurslarda eitim süresi boyunca da maske takmak zorunlu olduu vurguland.

Ana Sayfaya Git