Buz kesiliyoruz

Meteoroloji Uzmanı Mehmet Özdemirci, başkentte perşembe gününden itibaren hafif kar, İstanbul'da ise yarından itibaren kuvvetli yağış görüleceğini bildirdi.

Haberler 15.12.2021 - 10:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Meteoroloji Uzman Mehmet Özdemirci, bakentte perembe gününden itibaren hafif kar, stanbulda ise yarndan itibaren kuvvetli ya görüleceini bildirdi.

Özdemirci, yurt genelinde yal bir haftaya girildiini belirtti.

Özellikle bugün Marmara, Ege, Akdeniz, ç Anadolu, Bat ve Orta Karadeniz ile Güneydou Anadolu bölgesinde Elaz ve Bingöl çevresinde, aralkl ya görüleceini anlatan Özdemirci, Yalarn yarn için genellikle yamur ve saanak eklinde, özellikle Bat Karadenizin iç kesimleri ile iç Egede yer yer karla kark yamur ve kar eklinde olmasn bekliyoruz. Kuvvetli ya alacak bölgelerimiz var. Marmarann dousu kuvvetli, yine iç Egede, Dou Akdenizde ve Bat Akdeniz kylarnda yalar yer yer kuvvetli olacak. Yarn Afyonkarahisar, Bolu, Bilecik çevrelerinde yer yer yalarn kuvvetli olmasn bekliyoruz. Burada da yalar kar eklinde gerçekleecek. Vatandalarmz kuvvetli kar yana kar dikkatli olsun. uyarsnda bulundu.

Bakentin yarnki hava durumuna ilikin bilgi veren Özdemirci, Ankarada yarn için yamur beklentimiz var, kar ya beklemiyoruz. stanbul için de kuvvetli ya ve yamur eklinde devam edecek. diye konutu.

Önümüzdeki günlerde scaklklarda biraz daha düü olaca için ülkenin iç ve dou kesimlerinde yalarn karla kark yamur ve kar eklinde olacan da vurgulayan Özdemirci, Ankarada perembeden itibaren yalar 4-5 gün boyunca hafif kar eklinde olacak. stanbulda yarn için kuvvetli yamur demitik daha sonraki günlerde de yamur eklinde gerçekleecek ama kar ya stanbula önümüzdeki 4-5 gün boyunca yok. dedi.

Uzman Mehmet Özdemirci, perembe günü özellikle Samsun, Amasya çevrelerinde, Güneydou Anadolunun dousu, Bingöl, Tunceli çevrelerinde kuvvetli ya olacana iaret etti. Dou Akdenizin dousunda da kuvvetli yalarn beklendiini dile getiren Özdemirci, Bu yalar yamur ve saanak eklinde gerçekleecek. Vatandalarmzn bu kuvvetli yalara kar da dikkatli olmalarn istiyoruz. eklinde konutu.

- Hava scaklklar düüyor

Hava scaklklarna ilikin de deerlendirmelerde bulunan Özdemirci, Bugüne kadar mevsim normalleri civarnda seyreden hava scaklklarnda yarndan itibaren kuzey bat kesimlerinden balayarak, düü gerçekleecek. Ülkemizin kuzey iç ve bat kesimlerinde mevsim normallerinin altna dümesini, dou bölgelerimizde mevsim normalleri civarnda gerçeklemesini bekliyoruz. Özellikle iç bölgelerde yer yer sfrn altnda scaklklar göreceiz. ifadelerini kulland.

- Hafta sonu hava durumu nasl olacak?

Meteoroloji Uzman Mehmet Özdemirci, cumartesi günü için Trakya dnda ülke genelinde ya tahmin edildiini aktararak, yalarn Karadeniz kylar, Akdeniz bölgesi, Güneydou Anadolu, Ege kylar dnda genellikle karla kark yamur ve kar eklinde, ky kesimlerinde de yamur ve saanak eklinde görülmesinin beklendiini bildirdi. Özdemirci, unlar kaydetti:

Cumartesi, stanbulda da yamurlu bir hava olacak ama Ankarada hafif bir kar ya bekliyoruz. zmirde de yamur ve saanak eklinde ya görülecek. Pazar günü için de Dou Karadenizin dousu ve Dou Anadolunun dousu ile Güneydou Anadolu dnda ülke genelinde ya beklentimiz var. Yalar genellikle yamur ve saanak eklinde, ç Anadolunun kuzey kesimleri, Karadenizin için kesimlerinde ve iç Egede yer yer yalar kar eklinde olacak.

Ana Sayfaya Git