"Buzdolabından" civciv çıkartıyor

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde yaşayan Yusuf Altundal, imkanı olmadığı için kuluçka makinesi alamayınca hurdacıdan temin ettiği buzdolabını kuluçka makinesine dönüştürdü.

Haberler 06.08.2017 - 13:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakrda hurdadan ald buzdolabn kuluçka makinesine dönütüren 22 yandaki Yusuf Altundal, yumurtalardan civciv çkarp yetitiriyor.

Bismil ilçesinde yaayan ve inaatlarda elektrik ii yapan Altundal, süs tavuklarna merak nedeniyle civciv yetitirmek için kuluçka makinesi almak istedi.

Kuluçka makinesinin fiyatnn ortalama 5 bin lira olduunu örenen ve imkan olmad için alamayan Altundal, kuluçka makinesi yapmaya karar verdi.

Hurdacdan 50 liraya satn ald no frost buzdolab ve dier malzemelerle kuluçka makinesi yapt. 5 bin lira yerine 750 liraya mal ettii kuluçka makinesini kullanmaya balayan Altundal, evinde civciv çkarp yetitirmeye balad.

Altundaln imdiki hedefi kuluçka makinesini daha da gelitirmek.

Maliyeti 750 liraya makine yaptm

Yusuf Altundal, AA muhabirine yapt açklamada, çocukluundan bu yana süs tavuklar yetitirdiini, tavuklarn kuluçka döneminde slarn örenmek için yumurtalarn yanna termometre braktn belirtti.

Makine alp yumurtalardan civciv elde etmek istediini, bunun için fiyat aratrmas yaptn anlatan Altundal, makinenin pahal olmas nedeniyle alamadn söyledi.

Altundal, Baktm makineler 5 bin lira civaryd. Makineyi kendim yapmak istedim. Hurdacda eski buzdolab buldum. Dier parçalar da hurdaclardan topladm. Evde maliyeti 750 liraya makine yaptm. dedi.

Makineyi tam otomatik ürettiini, maliyetinin ise çok düük olduunu ifade eden Altundal, makinenin yüzde 95in üzerinde verim saladn aktard.

50 liraya aldm eski ve bozuk buzdolabndan 18 günde 270 civciv alabiliyorum. diyen Altundal, yapt kuluçka makinesini daha da gelitirmek ve merakllarnn hizmetine sunmak istediini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git