Çağrı mobil uygulaması

Afet ve Acil Durum anlarında vakit kaybetmeden sesli ve mesaj olarak acil çağrı başlatmak ve toplanma alanlarını rota oluşturarak görüntülemek üzere İçişleri Bakanlığı tarafından oluşturulan ve kullanıma sunulan AFAD Acil çağrı uygulamasının tanıtımını Diyarbakır AFAD İl Müdürü İlhami Çakmak yaptı.

Haberler 31.05.2022 - 00:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Afet ve Acil Durum anlarnda vakit kaybetmeden sesli ve mesaj olarak acil çar balatmak ve toplanma alanlarn rota oluturarak görüntülemek üzere çileri Bakanl tarafndan oluturulan ve kullanma sunulan AFAD Acil çar uygulamasnn tantmn Diyarbakr AFAD l Müdürü lhami çakmak yapt.

AFAD acil mobil uygulamasnn toplumda afet farkndaln artrmay amaçladn ifade eden Diyarbakr AFAD l Müdürü lhami çakmak, Bakanlmz tarafndan gelitirilen ve bir afet annda vatandalarmzn öncelikli olarak bavuraca bir uygulama olan AFAD acil mobil uygulamas vatandalarmzn kullanmna açlmtr. Bir afet öncesinde, srasnda ve sonrasnda vatandalarmzn doru davran sergilemesi hayati önem tamaktadr. Bu alanda gelitirilen AFAD acil uygulamas ile bir afet annda vatandalarmz tek tula birçok yetkiliye ve bilgiye ulaabilecektir dedi.

çARI MOBL NASIL KULLANILIR

Tüm iOS ve Android kullanclarnn yararlanabilecei uygulamann, Appstore ve Google Play uygulama maazalarndan indirilebileceini hatrlatan Diyarbakr AFAD l Müdürü lhami çakmak; Afet ve acil durumlarda iletiimi salamak amacyla AFAD acil mobil uygulamasnn tek tula acil çar fonksiyonu iletiim sorununu ortadan kaldrmaktadr. Acil çar görümesinin internet üzerinden yaplabilmesine, konum servisleri ile arayan kiinin bulunduu noktann tespit edilmesine kadar olanak salayan uygulama sayesinde GSM hatlarnda oluabilecek younluunda önüne geçiliyor, en yakn toplanma alanna uygulama üzerinden ulalabilmenin yan sra uygulamada, afet farkndalna yönelik detayl eitim videolar da bulunmaktadr diye konutu.

Ana Sayfaya Git