Çakıroğlu adına Sur'a kütüphane!

Diyarbakır’da Fırat Yılmaz Çakıroğlu adına kütüphane açıldı

Haberler 25.02.2021 - 00:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Sur ilçesinde, 2015te Ege Üniversitesinde çkan olaylarda terör yandalar tarafndan bçaklanarak öldürülen Frat Ylmaz çakrolu adna kütüphane açld.

Sur Kaymakam Abdullah çiftçi ile MHP Diyarbakr l Bakan Cihan Kayaalp, Bavar Mahallesi Krklar Da mevkinde bulunan Sur Hevsel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi içerisinde MHP Diyarbakr l Bakanl Gençlik Kollar üyesi gençlerin katklar ve Diyarbakr Valilii ile Sur Kaymakamlnn desteiyle yaplan Frat Ylmaz çakrolu Kütüphanesinin açlna katld. Etkinlik, sayg duruunda bulunulmas ve stiklal Marnn okunmas ile balad. Kaymakam çiftçi ve Bakan Kayaalp, kütüphanenin açl kurdelesini keserek üzerinde ehit Frat Ylmaz çakrolu Kütüphanesi yazan tabelay girie ast.

TERÖR ÖRGÜTÜ PKK ONUN HAYALLERN çALDI

çiftçi, 2015 ylnda Ege Üniversitesinde PKK terör örgütü tarafndan öldürülen Frat Ylmaz çakrolunun isminin verildii kütüphanenin açln gerçekletirdiklerini söyledi. Kaymakam çiftçi, Terör örgütü maalesef gerek bölgemizde ve gerekse de ülkemizde 40 yla akn süredir hep can ald. Bugüne kadar 6 bin 21 sivil ve 40 binin üzerinde insan kaybmz oldu. Frat Ylmaz çakrolu da bu kardelerimizden birisi ve eitim ehidimizdir. Gençliinin baharnda üniversitede okurken, bu ülke için güzel eyler düünürken maalesef hem onun hayallerini hem de ailesinin deerini ald PKK terör örgütü. Ama bugün ismi bu kütüphane ile Diyarbakrn Sur ilçesinde bu güzel okulumuzda yaayacak ve burada okuyan herkes de inallah bu örencimizin vatan sevgisini, vatanda akn ve millet uurunu örnek alarak yetiecek. Kürtüyle, Türküyle, Lazyla ve çerkeziyle bütün unsurlaryla bu ülkenin bölünmez bütünlüünü inallah bütün dünyaya haykrm olacaklar. Kütüphanenin açlnda emei geçen herkese teekkür ediyorum dedi.

ARTIK KAYBEDECEK BR TEK GENCMZ YOKTUR

Kütüphanenin açlnda emei geçen herkese teekkür ettiklerini belirten MHP Diyarbakr l Bakan Cihan Kayaalp ise, Yüzlerce ve binlerce insanmz biz terör belasna kurban verdik. Bizler bir can daha terör belasna vermemek için elimizden gelen bütün cabay göstereceiz. Bugün Frat Ylmaz çakrolu adna açlm olan bu kütüphanede Allahn izniyle nice Fratlar yetiecek. nallah yetiecek Fratlar da yeni Fratlar yetitirecek. nallah bu vatana ve bu millete hizmet uruna fedakarlklar yapacaklardr. Bizler hiç kimseyi ayrmadan bütün gençlerimize elimizi uzatmaya çalyoruz ve bundan sonrada devam edecektir. Artk kaybedecek bir tek gencimiz yoktur. Ne terör belasna, ne uyuturucuya ne de organize suç örgütlerine kaptracak bir tek evladmz yoktur. Kütüphanemiz vatanmza, milletimize ve özellikle Diyarbakrmza hayrl uurlu olsun diye konutu.

Yaplan konumann ardndan açl son bulurken, gençler ise kütüphanede kitaplar inceledi.

Ana Sayfaya Git