Çaldıkları bisikleti internetten satmaya çalışınca yakayı ele verdiler

Diyarbakır'da hırsızlık zanlıları, çaldıkları bisikleti internet üzeri satmaya çalışınca bisiklet sahibi tarafından fark edildiler ve yapılan çalışma sonucu polis tarafından yakalandılar.

Haberler 02.05.2019 - 10:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, çalnan bisikletlerinin internette sata sunulduunu gören bir kii, hrszlk zanllaryla müteri klnda irtibata geçti ve durumu polise bildirmesi sonucu yaplan çalmayla zanllar kskvrak yakalatt.

Bisikleti çalnan imam hatip lisesi örencisi Muhammet Sait Sönük, konu hakknda yapt açklamada, hrszlk vakasnn 23 Nisan gecesi merkez Kayapnar ilçesi Mezopotamya Mahallesi 354üncü sokaktaki ikamet ettikleri binann birinci katnda meydana geldiini belirtti.

çALDILAR SATARKEN FAKA BASTILAR

Merdiven korkuluklarna kilitledii bisikletinin, kilidinin hrszlar tarafndan krlarak çalndn belirten Sönük, Aabeyim, bisikletle her gün ie gidip geliyordu. Bisikletin çalnmasnn ardndan mobil bir uygulama üzerinden ikinci el bisiklet ilanlarna bakmaya balad. Tevafuken çalnan bisikletimize denk geldi. Bunun üzerine hrszlarla müteri klnda iletiime geçtik ve bisikleti satn almak istediimizi söyledik. Daha sonra zanllarla geçtiimiz pazartesi günü Huzurevleri Mahallesinde bir görüme ayarladk. Babamla birlikte polise gidip durumu bildirdik. Polisler de görüme yerine geldiler ve bizi uzaktan izlemeye koyuldular. Hrszlar geldiinde onlarn yanna gittim ve müteri gibi bisikleti incelemeye baladm. Bisikletle deneme turu attm srada polisler hrszlar yakalad. dedi.

çalnmadan önce kendisinin de bisikletini ayn mobil uygulama üzerinden geçen sene satn aldn aktaran Sönük, bisikletine kavutuu için çok mutlu olduunu ifade etti.

BSKLETNE KAVUTU

Baba Selahattin Sönük de olu Muhammet Saitin bisikletine çok dükün olduunu belirtti. Hrszlk olayndan sonra bisikleti bulmak için bir aray içerisine girdiklerini belirten Baba Sönük, Görütüüm her kii bana, bisikleti bir daha bulamayacam, ortada herhangi bir kamera kaydnn olmadn söylüyordu. Hatta bazlar bisikleti bulsak dahi hrszlardan ancak para vererek geri alabileceimizi söylüyordu. Ancak biz umudumuzu yitirmedik. Olum bisikletini internette görünce durumu Alian Karakoluna bildirdik. Sa olsun onlar da yardmc oldular ve hrszlar yakaladlar. diye konutu.

Olayn ardndan ehit Alian Erol Polis Merkezi Amirliine getirilen zanllar hakknda adli ilem balatld.

Ana Sayfaya Git