Çalıntı telefonların şifresini kırdırmak istedi, gerçek ortaya çıkınca ölümle tehdit etti

Kahranmaraş'ta, telefon tamir ve satışı yapan Ahmet Kaplan'a (21) güvenlik şifrelerinin unutulduğu bahanesiyle, şifresinin kırılması için gönderilen her biri 10 bin lira değerinde olan 2 telefon çalıntı çıktı. Telefonları polise teslim eden Ahmet Kaplan, kendisine cihazları gönderen Galip B. tarafından ölümle tehdit edildiğini belirterek şikayetçi oldu. Kaplan'ın şikayeti üzerine polis, şüpheli Galip B.'nin yakalanması için çalışma başlattı.

Haberler 04.10.2021 - 00:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kahramanmarata telefon tamiri ve sat yapan Ahmet Kaplana, Diyarbakrdan kargoyla güvenlik ifrelerinin unutulduu belirtilen 2 telefon gönderildi. Telefonlarn e-devletten sorgusunu yapan Kaplan, cihazlar açtnda da ekranlarnda Bu telefon çalnmtr yazl notla karlat. Notun altndaki numaralar arayan Ahmet Kaplan, telefonlarn sahiplerine ulat ve emniyete teslim edeceini söyledi.

TELEFON MARKASININ TAKLT LNKN GÖNDERD

hbar üzerine i yerine gelen polislere telefonlar teslim eden Ahmet Kaplan, karakola gidip ifade verdi. Telefonu gönderen Galip B.yi aradn ve onun kendisine telefonlar teslim etmesi için çeitli tekliflerde bulunduunu kaydeden Kaplan, unlar söyledi:

Bana kargoyla 2 telefon güvenlik ifrelerini krmam için geldi. Ben de prensip gerei ilem yapmadan önce her gelen telefonu kontrol ederim. E-Devletten IMEIlerini sorguladmda her iki telefonun da çalnt olduunu fark ettim. Telefonlar açtmda ekranda çalnt olduuna dair not ve numara brakldn gördüm. Numaray aradmda Diyarbakr Valilii Bilgi lem Müdürü telefonu açt. Telefonun 20-25 gün önce çalndn hem valilik hem de emniyet tarafndan arandn, telefonu emniyete teslim etmemi söyledi. Dier telefondaki numaray aradmda o da Diyarbakrda yaadn ve telefonun evinden çalndn söyledi. Bu arada bana telefonlar gönderen kii sahte SMS ile cihazn taklit linkini gönderdi. Bunun dnda Bize bu çok lazm. Sana öyle iyilik yaparz, i göndeririz, para veririz teklifleri aldm. Ama vicdanm el vermedi ve bu tekliflere ramen 155i arayp gelen polislere telefonlar teslim ettim. Daha sonra Serintepe Karakoluna gidip ifade verdim.

YA SEN BEN ÖLDÜRECEKSN, YA BEN SEN ÖLDÜRECEM

Röportaj srasnda Galip B., Ahmet Kaplan telefonla arayarak hem polisle bann derde girdiini hem de telefonlarn emniyete teslim edilmesinden dolay zararnn olduunu belirterek cihazlarn parasn istedi. Kaplandan olumsuz yant almas üzerine Galip B., Ben mafyaym. Ya sen beni öldüreceksin ya ben seni öldüreceim diyerek tehdit etti. Galip B.den ikayetçi olacan belirten Ahmet Kaplan, u anda Diyarbakrda telefonlar gönderen kiiler tarafndan tehditler alyorum. Bununla ilgili de adliyeye gidip ikayetçi olacam. Kii zaten sabkas olan, Diyarbakrda çalnt telefon ii yapan kiiymi. Hatta kendisi de telefonda Ben mafyaym dedi. Daha önce cezaevinde de yatm ve u anda can güvenliim yok diye konutu.

Ahmet Kaplan, Gerçekten telefonunun ifresini unutanlara yardmc oluyoruz. Her telefonu ilem yapmadan önce kontrol edip sorguluyoruz çalnt ya da kayp olup olmadna kar ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git