Cami önünde içkili kafe mi?

Ne yazık ki!… Kayapınar ilçesindemi Mehmet Ümit Balcı Camii'nin karşısında açılan "içkili kafe" semt sakinleri ve camii cemaatinde infial yarattı.

Haberler 05.10.2018 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halka mal olmu Müslüman mahallesinde salyangoz satlr m? atasözü, Diyarbakrda gerçek oldu. Merkez Kayapnar ilçesindeki Mehmet Ümit Balc Camiye 50 metre mesafede açlan içkili ve müzikli kafe, Camii cemaati ve semt sakinlerinde infial yaratt. Gece geç saatlere kadar yüksek sesli müzik ve ölenci programnn tertiplendii kafenin, tüketilen içki ielerinin cami bitiiindeki çöp bidonuna atlmas, isyan ettirdi.

Camiiyi ina eden Hac Zülfi Balc, buraya verilen ruhsatn acilen iptal edilmesi ve bu mekann da, kapatlmasn istedi. Balc, Buras Müslümanlarn ibadet ettikleri yerdir. Cami kapsnn önüne bira ve rak ielerini atyorlar. Buralarda açk, saçk geziyorlar. Bu durum bizim topluma ve insanlmza yakmyor dedi. Cami cemaatinden Halil Birkan da, Bu içkili yer buraya çok yakn, 50 metre mesafede eklinde konutu.

Diyarbakrn Kayapnar ilçesindeki bir caminin karsnda açlan içkili kafe çevre sakinlerini ve cami cemaatini bezdirme noktasna getirdi. çkili kafede yüksek sesli müziin yannda içki ielerinin cami önünde atlmas tepki toplad.

Mehmet Ümit Balc Camii ve çevre sakinleri bugünlerde yaknlarda açlan içki kafenin neden olduu skntlarla bouuyor. Gece geç saatlere kadar yüksek sesli müzik ve elence programlarnn tertip edildii içkili mekann ayrca içki ieleri ve çöplerinin cami önüne atlmas dikkat çekiyor.

Cami cemaat ve çevre sakinleri içkili mekann ibadethaneye en az 100 metreden uzak yerlerde açlmas gerektiini belirterek, 50 metre yaknda açlan kafeye ruhsat verilmesini ve böylesi bir iletmenin burada açlmasna tepki gösterdi. Mehmet Ümit Balc Camisini yaptran Hac Zülfü Balc, yapt açklamada, içkili yerin ruhsatnn iptal edilmesini ve mekann kapatlmasn istediklerini söyledi.

CAM KAPISININ ÖNÜNE BRA VE RAKI ELERN ATIYORLAR

Balc, Kurallara ve slamiyete yakmayan eyler oluyor cami önünde. Bu vesileyle hem slamiyete hem insanlara yakmayan hareketler bunlar, kesinlikle knyorum. Burada ibadet yaplyor, Kuran- Kerim okunuyor, ayetler okunuyor. Buras Müslümanlarn ibadet ettikleri yerdir. Cami kapsnn önüne bira ve rak ielerini atyorlar. Buralarda açk, saçk geziyorlar. Bu durum bizim topluma ve insanlmza yakmyor. Devlet yetkililerinden bu konuya eilmelerini temenni ediyorum. Burann kaldrlmasn istiyorum. Bu konunun üzerinde duracam ve peindeyim dedi.

çKL MEKAN 50 METRE MESAFEDE

Cami cemaatinden Halil Birkan da, Camiye yakn yerde içki içiliyor. Buda bizi çok rahatsz ediyor. Bu içkili yerin buradan kaldrlmasn rica ediyoruz. Bu olay bize slama, örf ve adetlerimize aykrdr. Biz burada namaz klyoruz, içki ielerini cami önüne atyorlar. Bu içkili yer buraya çok yakn, 50 metre mesafede eklinde konutu.

çK KOKUSUNDAN VE CAM ÖNÜNE ATILAN BRA ELERNDEN BZ BLE UTANMAYA BALADIK

Yetkililerden bu konuya eilmelerini istediklerini ifade eden Süleyman Oral ise, unlar kaydetti: Ümit Balc Camisinin hemen karsnda içkili bar açlm. Bu çevredeki evlerde vatandalar olarak rahatsz oluyoruz. Hem de camide namaz klan vatandalarmz bu sesten ve gürültüden ibadetlerini yapamyorlar. çki kokusundan ve cami önüne atlan bira ielerinden biz bile utanmaya baladk.

Ana Sayfaya Git