Cami ve kilise hırsızları çöktü

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesindeki tarihi Hüsrev Paşa Camisi ve Protestan Kilisesi'nde kurşun kaplamaları çaldıkları öne sürülen 3 kişiden 2'si yakalandı.

Haberler 12.10.2017 - 08:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Sur lçesindeki Protestan Kilisesi ile Hac Hüsref Paa Camiindeki kurun levhalarn çalan, aralarnda kilise bekçisinin de bulunduu 2 kii, yakaland.

CAM VE KLSE HIRSIZLARI

Sur lçesi, Cemal Ylmaz Mahallesindeki yasakl bölgede bulunan Protestan Kilisesi ile Hac Hüsref Paa Camiinin kubbelerinde yer alan kurun levhalarnn çalndnn tespit edilmesi üzerine polis, harekete geçti. Sur lçe Emniyet Müdürlüüne bal ekipler, kilise ve cami kubbelerinden sökülen kurunlar çalan hrszlar bulmak için kentteki hurdaclarn hepsini gezdi.

MOBESE GÖRÜNTÜLER

Güvenlik ve mobese kameralarn incelemeye alan polis, bir hurdacya gelen 2 kiinin kurunlar verdiini tespit etti. Kurunlar hurdacya satarak, 10 bin lira ald tespit edilen ve ekalleri belirlenen zanllarn olduu adreslere dün operasyon düzenlendi. Sur lçe Emniyet Müdürlüü ekipleri, olaya kart belirlenen ve aralarnda kilisenin bekçisinin de bulunduu E.B. ile R.T.yi yakalad.

Sur lçe Emniyet Müdürlüüne getirilen zanllar, sorgularnn tamamlanmasnn ardndan bugün adliyeye sevk edildi. Olaya kart belirlenen üçüncü kii E.K.nn yakalanmas için polis, çalma balatt.

Ana Sayfaya Git