Cami yapımı için yardım

4 yıl önce temeli atılan ve henüz tamamlanamayan caminin yapımı için yardım talebi

Haberler 28.05.2021 - 11:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Diyarbakrn Kulp ilçesi Uzunova Mahallesine bal Sivrice mezras sakinleri, 4 yl önce temeli atlan ve inaat devam eden caminin tamamlanmas için yetkililerden yardm bekliyor.

Sivrice mezrasnda taziye yeri ve caminin olmay köyde maduriyete neden oldu. Bunun üzerine 2017 ylnda mezra sakinleri arasnda para topland. Ayn yl içerisinde birinci kat erkek taziye yeri, ikinci kat bayan taziye yeri ve üçüncü kat ise cami olarak temeli atlp inaatna baland.

CAM YAPIMI çN YARDIM STED

Yaklak 2 yl süren inaatn ardndan cami inaat 2019 ylnda durdu. Yaklak 4 yldr bir türlü tamamlanamayan caminin kaba içilii biterken ince içilikleri ve d kaplamas yarda kald. Sivrice Caminin inaat sorumlusu krami Yldzhan, Köyümüzde ibadet yeri ve taziye yeri olmadndan dolay çok büyük maduriyetler yaadmz için köylüler olarak kendi aramzda belirli bir miktarda para topladk. Toplam olduumuz parayla ve yardmsever insanlarn yardmlaryla belirli bir yere geldik. Ancak paramz bitti ve maddi imkanszlklardan dolay zaman zaman duran inaat tamamlayabilecek hiçbir imkanmz da kalmad. Yetkililerden ve hayrsever vatandalarmzdan yardm talep ediyoruz. nallah yardmlar ularsa yakn zamanda taziye yeri ve camiyi açacaz dedi.

Ana Sayfaya Git