Cami yardım bekliyor!

Diyarbakır'da 11 yıl önce vatandaşların katkılarıyla temeli atılan ve tamamlanamayan Hazreti İsa Camii, yardım bekliyor.

Haberler 18.05.2019 - 01:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Merkez Kayapnar ilçesinde 2009 ylnda vatandalarn katklaryla temeli atlarak faaliyete sokulan Hazreti sa Camii, tüm hizmet alanlarnn tamamlanmas için hayrseverlerden yardm bekliyor.

500 evler mevkiinde bulunan Hazreti sa Camii, 2009 ylnda vatandalarn katklaryla temeli atld ve bir sene içerisinde faal duruma getirildi. 2010 ylndan bu yana hayrseverlerin desteklerini bekleyen caminin minare, istinat duvar ve çevre düzenlemesi gibi ihtiyaçlar halen karlanamamken, ayn zamanda taksitli olarak satn alnm halnn borçlar da imknszlklardan dolay ödenemiyor.

Caminin kuruluundan bu yana ihtiyaçlarla ilgilenen ve 10 yl akndr sorunlarn yakndan takip eden Cami Yaptrma ve Yaatma Dernek Bakan Tahir çelik, caminin ihtiyaçlar hakknda bilgi verdi.

CAM YARDIM BEKLYOR

2009 ylnda bu caminin temelini atarak 2010 ylnda faaliyete soktuklarn belirten çelik, O günden bu yana çabalyoruz. Tüm Diyarbakrl hayrseverleri, esnaflar teker teker dolatk ve camimizi bu duruma getirdik. u an camimiz bitme aamasna gelmi durumdadr. Fakat yaklak 10 aydr yardmlar durmu, gelmiyor. Eksiklerimiz olduundan dolay açl gerçekletiremedik. dedi.

Maddi imknszlklardan dolay tamamlanamayan eksiklikleri de aktaran çelik, Projede olan iki minare ve adrvan yaplmam. Caminin üç cephesinin kaplamas bitmi, fakat ön cephesi halen tamamlanamam. Cami etrafnn tamamen istinat duvar ile çevrilmesi gerekirken, maalesef onu da imknszlklardan dolay yapamyoruz. En önemli olan çevre düzenlemesi de oluturulamam. Satn aldmz cami hallarnn borcu taksitli olmasna ramen ödeyemiyoruz ve u an iletme sahibine kar mahcup durumdayz. u an caminin 400 bin lira borcu var. çevre ehirciliin yapt hesaplara göre, cami inaatnn tamamlanmas ve eksikliklerin giderilmesi 460 bin liraya mal oluyor. Yani toplam bizim camimizin 860 bin liraya ihtiyac var. ifadelerini kulland.

YILLARDIR TAMAMLANAMADI

çevrede ikamet eden cami cemaatinin gelir seviyesinin düük olduunu ve bundan dolay destek alamadklarn vurgulayan çelik, Cami cemaatinin çounluu maddi durumu düük kesim olduundan dolay kimseden de isteyemiyoruz. Yardm konusunda en büyük umudumuz il müftülüüdür, ama ne yazk ki 10 aydr oradan da ses seda çkmyor. eklinde konutu.

çelik, son olarak, Buradan Diyarbakrn ve hatta Türkiyedeki tüm i adamlarndan, kurumlardan, Diyanet leri Bakanlndan yardm bekliyoruz. 11 senedir bu caminin sorunlaryla uramaktan yoruldum. Fazla bir i de kalmam. Parann olmas halinde 2-3 aylk bir sürece bakar. Allah rzas için yardm edin. çarsnda bulundu.

Ana Sayfaya Git