Camiden kefenle hırsızlık

Camiye giren hırsız ses cihazını kefenleyip çaldı

Haberler 12.03.2021 - 00:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Balar ilçesindeki Yeni Sebze Hali Camiine giren hrsz, yaklak 8 bin TL deerindeki ses cihazn kefen bezine sarp kayplara kart.

Olay, dün sabah saatlerinde merkez Balarda ilçesinde bulunan Yeni Sebze Hali Camiinde yaand. Hrszlk anlar caminin güvenlik kameralarna da an be an yansd.

Görüntülerde hrszn rahat tavrlarla camiye gelip oturduu, etrafta göz gezdirerek kimsenin olmamasn frsat bilerek minberin altnda bulunan dolabn içindeki ses cihazn söktüü görülüyor.

Hrszn ses cihazn söktükten sonra dolab tekrar kilitlemesi ve ses cihazn minberin altnda gördüü kefen bezine sararak camiden rahat tavrlarla ayrld görülüyor.

Kuruluundan bu yana caminin her türlü sorunuyla ilgilenen Sebze ve Meyve Komisyoncular Oda Bakan ve ayn zamanda cami sorumlusu Mehdi Ta, hrszlarn camilerden eya çalmaya baladn söyleyerek hrszlklarn önüne geçilmesi gerektiini belirtti.

çalnan ses cihaz, Kandil gecesi cami cemaatinin imamn sesinin iitilmesinde yetersiz kaldna ve yarn Cuma hutbesinde de ayn sknty yaayacaklarn söyleyen Ta Yetkililer bu hrszlklarn önüne geçmeleri lazm. Ben ortama güvenmediim için sabah camiye gelirken cebimde para tamyorum. Emniyetin bu hrszlklara çare bulmas lazm. Allahn evinden cihaz çalan kii hiç mi Allahtan korkmuyor. Artk camilere dadanmlar. Benim en çok zoruma giden bu hrszln mübarek günlerde yaplmasdr. ifadelerini kulland.

ARTIK MANEV DEERLERMZE DE EL ATIP CAMLERDE DE HIRSIZLIA BALADILAR

Hrszlk annn güvenlik kamerasna yansdn belirten Ta Hrsz sabah saat 07.30 sralarnda camiye gelmi. Caminin içinde dolap neyi çalacan tespit ettikten sonra dolabn anahtarn kilimin altnda bulmu. Hoparlörden darya ses gitmemesi için kablolar kestikten sonra yavaça cihaz söküp kefen olarak kullanlan bezin içine koyup gitmi. eklinde konutu.

Camilerin slamn meclisleri olduuna vurgu yapan Ta Biz burada hal esnaf olarak kalabalk bir nüfusa sahibiz. O yüzden günün her saatinde esnaf camiye gelip namaz kld için kaplar kilitleyemiyoruz. Sonuçta camiler her zaman açk olmaldr ki millet gelip namaz klsn gençler Kuran okusun. Ama sokaklar tekin olmad için biz rahat dolaamaz olduk. Artk bu durum çrndan çkp manevi deerlerimize de el atp camilerde hrszla baladlar. Bu çok ac bir durumdur. Bir Müslüman olarak ben bu durumu kaldramyorum. Yetkililer, bu vakalarn önüne geçmesi lazm. Sonuçta camiler halkn katklaryla ayakta duruyor. Ama cami malzemeleri çalnrsa kimse yardmda bulunmaz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git