Camilerde "Zulüm Cezasız Kalmaz" konulu hutbe okundu

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan cuma hutbesinde, "İnsaf, vicdan ve merhamet duygularının yitirildiği, zulmün sıradanlaştığı ve zalimin destek bulduğu bir çağda yaşıyoruz. Hak ve hukuk tanımayan zorbalar, çocuk, yaşlı, kadın demeden mazlum Filistin halkının üzerine bombalar yağdırıyor." denildi.

Haberler 22.05.2021 - 10:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Zulüm Cezasz Kalmaz konulu hutbe, cuma vakti Türkiye genelindeki camilerde okundu.

Allah zalimlerin yaptklarndan habersiz sanma. Allah onlar cezalandrmay, korkudan gözlerin dar frlayaca bir güne erteliyor. ayeti kerimesinin okunduu hutbede, bu ayetin, mazlumlar için bir umut ve teselli, zalimler için bir ihtar ve tehdit olduu belirtildi.

Bu tehdide aldr etmeyen zalimlerin, dünyada da ahirette de huzur bulamayaca ifade edilen hutbede, onlar için dünyada rezillik, ahirette ise büyük bir azap olduu kaydedildi. Hazreti Muhammedin Zulüm, zalim için kyamet gününde zifiri karanlk olacaktr. hadisine de yer verildi.

Hutbede, u ifadelere yer verildi:

nsaf, vicdan ve merhamet duygularnn yitirildii, zulmün sradanlat ve zalimin destek bulduu bir çada yayoruz. Hak ve hukuk tanmayan zorbalar, çocuk, yal, kadn demeden mazlum Filistin halknn üzerine bombalar yadryor. Gözü dönmü caniler, dünyann gözleri önünde Filistinli masum kardelerimizi katlediyor. Kan ve gözyandan beslenenler, Kudüs ve çevresindeki Müslümanlar, bask ve iddetle evlerinden, yurtlarndan çkaryor, yaama haklarn ellerinden alyor. Mabet dokunulmazln hiçe sayp Mescid-i Aksann maneviyatn çiniyor. Ancak biz inanyoruz ki mazlumla Allah arasnda perde yoktur. Kahhar olan Rabbimiz, zalimleri kahr- perian edecektir.

Müminin, zulme taraftar olmayaca, zulmü alklamayaca, zulmün karsnda susmayaca ve zalimin sesi olmayaca belirtilen hutbede, Müminin gönlü asla zulme raz deildir. Mümin, hak ve adaletin yanndadr, zulmün karsnda daima dimdik ayaktadr. Mümin, zalime hasm, mazluma umuttur. Yeryüzünün her neresinde olursa olsun kanayan bir yara gördü mü cieri yanar. Zira o, Hakka tabidir ve Hak yolunun yolcusudur. Mümin bilir ki hak ve adaletin hizmetinde olduu sürece Allahn rahmeti ve yardm kendisiyle birliktedir. Hakk tutup kaldrd sürece zalimler asla mazluma ve madura zarar veremeyecektir. ifadeleri kullanld.

Hazreti Muhammedin Kim bir kötülük görürse onu eliyle düzeltsin; eer buna gücü yetmiyorsa diliyle düzeltsin; buna da gücü yetmezse kalbi ile o kötülüe tavr koysun. Bu da imann asgari gereidir. hadisinin paylald hutbede, unlar kaydedildi:

O halde, mazlumlarn feryad ara uzanrken, ümmet-i Muhammed olarak bir araya gelip zulme ve igale kar çkalm. Mazlum kardelerimize gücümüz nispetinde destek olalm. Bilelim ki Rabbimizin yardm, müminlerin vahdeti, feraseti, cesareti ve onurlu duruuyla zalimlerin sonu berbat olacak, huzura ve bara kastedenler er ya da geç cezasn bulacaktr.

Bugün Filistinde yaananlar bize önemli sorumluluklar yüklemektedir. Gün, Müslüman idrakiyle yola revan olup Rabbimize samimiyetimizi arz etme günüdür. Gün, Sevgili Peygamberimizin ümmet idealini kuanma günüdür. Gün, kardelerimizle bir olma günüdür. Sizleri cuma namazndan sonra Filistindeki kardelerimize el uzatmaya, onlarn yaralarn sarmaya davet ediyorum. Yüce Mevla, iyiliklerimizi kabul buyursun.

Ana Sayfaya Git