Caminin hoparlörlerini çaldılar!

Diyarbakır’da yapımı devam eden İmam Hanefi Camii, hırsızlar tarafından soyuldu.

Haberler 22.11.2017 - 08:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn merkez Yeniehir ilçesine bal ehitlik Mahallesinde yapm devam eden mam Hanefi Camisi, hrszlar tarafndan soyuldu. Hrszlar, cami için toplanan yardmlarla alnan malzemelerin yan sra hoparlörleri de çalnca, ezan da eski usul okundu.

Yaklak bir ay önce hrszlar tarafndan soyulan camide bulunan gönüllü bekçi, kalan malzemelerin çalnmamas adna cemaatin namaz klmas için düzenlenen zemin kata saklad.

Ezan eski usul okundu

4 gün önce snamad için yatan alarak eve giden bekçinin gitmesini frsat bilen hrszlar bir kez daha camiye girdi. Camdan girdikleri caminin içerisinde kapal bir odada arta kalan malzemeleri bulan hrszlar, cami yapmnda kullanlan kablolarn yan sra hoparlörleri de çald.

Sabah ezannda camiyi açan bekçi Nasr Aslan, gördüü manzara karsnda oka urad. imdi camide bulunan ezan amfisini çalnmamas için yatan altna saklayarak kamufle eden Aslan, eski usul, elini kulana götürüp cami cemaatine ezan okumaya balad.

ki defa hrsz girdi

Gönüllü olarak yaklak 8 aydr camide bekçilik yaptn kaydeden Aslan, Daha önceden bir sefer hrszlk oldu. Konuyla ilgili ikayette bulunduk, polis ekipleri gelip buraya baktlar, parmak izi falan alnd. Sonra konuyla ilgili bir arkadamzla birlikte ifade verdik. Ondan sonra kalan malzemeler çalnmasn diye iyi bir yere sakladk. çerisinde bakr kablolar, lamba için kablolar, lambalar, hoparlör, hidrofor vard. Caminin malzemelerinin hepsi oradayd. Ben de saklamtm bir battaniye de üstüne örtmütüm, kapy da kilitlemitim. Ondan sonra bir akam souk olduu için yatam alp, caminin kapsn kilitleyip eve gittim. Sabah ezan için gelip kapy açtmda en sondaki pencerenin açk olduunu fark ettim. Hemen malzemelere bakmaya kotum ama malzemeler yoktu. Allah onlardan raz olmasn dedi.

Ana Sayfaya Git