Can alan su kanalı!

HÜDA PAR Yenişehir İlçe Başkanı Beber: Su kanalı çevresinde gerekli önlemler alınmalı

Haberler 07.08.2021 - 00:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn merkez Yeniehir ilçesi Yolalt Mahallesinde (lb) 9 yandaki Kerim Yoldan boulmasnn ardndan konuan HÜDA PAR Yeniehir lçe Bakan Muzaffer Beber, söz konusu ölüm vakasnda kurum ihmali olduunu söyledi.

Merkez Yeniehir ilçesi Yolalt Mahallesinde (lb) 5 gün önce ilkokul 3. snf örencisi olan 9 yandaki Kerim Yolda isimli çocuun su kanalnda ölü bulunmasnn ardndan mahalle sakinleriyle bir araya gelen HÜDA PAR Yeniehir lçe Bakan Muzaffer Beber, söz

Yaanan ac hadiseden duyduu üzüntüyü dile getiren Beber, Yaklak 5 gün önce ajanslara bir haber dütü. 9 yanda bir yavrumuzun kirli kanaln içinde boulma haberini aldk. Yüreimiz yand. Olayn nedenini aratrmak ve buradaki halkmzla meseleyi konumak için geldik. Burada ac bir manzarayla karlatk. dedi.

Diyarbakr gibi büyük ehirlerde böyle manzaralarn olumas kabul edilecek bir durum olmadn belirten Beber, ehrin tam ortasnda büyük bir kanal ve içinde su var. Kanaldan 100 metre ilerisinde ilkokul var. Okuldaki çocuklar kanala geliyor, içine giriyor ve buradaki tüm hastalklar evlatlarmzn vücuduna bulayor, salksz bir yaam sürdürüyorlar. ifadelerini kulland.

GEREKL TEDBRLER ALINMADI

çocuklarla ilgili tedbirlerin çok yetersiz olduunu gördüklerini ifade eden Beber, Maalesef yetkililer gözlerini kapatmlar. Kanaln dört taraf kapatlm, ancak bu çocuklarn kanala girmesine engel deildir. çocuklar çok rahat bir ekilde dikenli telleri ap kanala girebiliyor ve bu da canlarna mal oluyor. eklinde konutu.

Normal artlarda kanal pasif olmas gerektiine vurgu yapan Beber, Kanaln içinde tek bir damla su olmamaldr. Ancak kanalda yosunlam ve çamurlam kirli suyu var. Yavrumuz vefat etmeden birkaç gün önce suyun yaklak 2 metreye yakn seviyelerinden bahsediliyor. çocuumuz vefat ettikten sonra su seviyesi azalyor. çocuklar daha önce olmayan kapdan girerek rahat bir ekilde kanalda yüzüp canlarn tehlikeye atyorlard. diye belirtti.

Beber, Boulma vakas gerçekletikten sonra dün itibariyle kanaln kaps kapatlm. Bugüne kadar neredeydiniz? neden kap yaplmad ve koruyucu bariyerler yükseltilmedi. Yavrucamz vefat ettikten sonra m bunlar görülmeye baland? Yetkililere sesleniyoruz. Diyarbakrn tarihi ehrinde böyle bir manzara hiçbir ekilde yakmyor. ehrin içinden geçip üstü komple kapatlm, yeil alana çevrilmi olan kanal, maalesef Yolalt Mahallesinde üstü açk ve etrafa mikrop saçyor. dedi.

DYARBAKIRIMIZA YAKIMAYAN BR MANZARA VE ORTAMLA KARI KARIYAYIZ

Normal artlarda okullarn olduu bölgelerde kanallarn bulunmasna azami derecede dikkat edilmesi gerektiinin altn çizen Beber, çünkü çocuklar tutamazsn. Bir ekilde bariyerleri yükseltilmesi veya bekçi tayin edilmesi gibi tedbirlerin alnmas gereklidir. Buras, Devlet Su leri Müdürlüüne ait ve büyükehir belediyesinin kontrolünde olmas gereken bir kanaldr. Yetkililerden mutlaka kanal için bir çare bulmalarn talep ediyoruz ve takipçisi olacaz. ifadelerini kulland.

Mahalle sakinlerinin de kanaldan duyduu rahatszl aktaran Beber, Mahalle sakinleriyle konutuumuzda bu kanaln etrafa yayd kötü kokudan çok ar derecede ikyet ediliyor. Nihayetinde Diyarbakrmza yakmayan bir manzara ve ortamla kar karyayz. Canlarmz ve evlatlarmz gidiyor. Mutlaka tedbirler alnmal ve talepler karlanmaldr. Parti olarak biz takipçisi olacaz, peini brakmayacaz, her alanda ve her platformda dile getireceiz. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git